Mainos

Onko N9 Nokian ensimmäinen hyppy kohti uutta nousua?

Nokian uudella MeeGo Harmattan -käyttöjärjestelmällä varustettu N9-älypuhelin on otettu positiivisesti vastaan, vaikka asiantuntijat eivät povaa laitteesta suurta hittituotetta. MeeGo-järjestelmä kun jäi Nokian Windows Phone -suunnitelmien jalkoihin eräänlaiseksi tutkimusprojektiksi.

Tästä huolimatta N9 on nostanut Nokian pörssikurssia. Julkistus on huomioitu laajalti: Esimerkiksi The New York Times kehuu N9-mallin designia Nokialle valtavaksi hypyksi älypuhelinsuunnittelussa.

Vaikuttavia ominaisuuksia

Tänään julki tulleiden tietojen mukaan N9 kieltämättä sisältää vaikuttavia ominaisuuksia: Ennenkaikkea sen kehutaan olevan helppokäyttöinen, mikä ei ole ollut itsestäänselvyys Nokian aiemmissa malleissa. Laitteen helppokäyttöisyydelle sadaan kuitenkin lopullinen vahvistus vasta, kun MTV3 saa N9:n käyttötestiinsä.

N9-mallissa on 3,9 tuuman pyöristetty AMOLED-lasinäyttö (854 x 480). Tallennustilaa on tarjolla kaksi eri versiota, 16Gt ja 64Gt. Etuosassa ei ole lainkaan fyysisiä näppäimiä, vaan laite toimii pelkällä kosketuksella.

N9-malli sisältää myös nopean 8 megapikselin kameran dual LED-salamalla. Luurissa on myös langatonta lähitekniikkaa käyttävä NFC-siru.

Ohjelmistossa on huomioita sosiaalisen median käyttö. Esittelyn perusteella omiin verkostoihinsa pääsee luurilla nopeasti käsiksi.

Dolby Headphone ja Dolby Digital Plus –tuen kehutaan kääntävän normaalin äänen surround-ääneksi missä tahansa kuulokkeissa.

Ja kun kaiken lisäksi N9:n muotoilu on saanut kiitosta niin se näyttääkin lähestyvän pahimpia kilpailijoitaan, Applen iPhonea ja Androidpuhelimia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.