Onko N9 Nokian ensimmäinen hyppy kohti uutta nousua?

Nokian uudella MeeGo Harmattan -käyttöjärjestelmällä varustettu N9-älypuhelin on otettu positiivisesti vastaan, vaikka asiantuntijat eivät povaa laitteesta suurta hittituotetta. MeeGo-järjestelmä kun jäi Nokian Windows Phone -suunnitelmien jalkoihin eräänlaiseksi tutkimusprojektiksi.

Tästä huolimatta N9 on nostanut Nokian pörssikurssia. Julkistus on huomioitu laajalti: Esimerkiksi The New York Times kehuu N9-mallin designia Nokialle valtavaksi hypyksi älypuhelinsuunnittelussa.

Vaikuttavia ominaisuuksia

Tänään julki tulleiden tietojen mukaan N9 kieltämättä sisältää vaikuttavia ominaisuuksia: Ennenkaikkea sen kehutaan olevan helppokäyttöinen, mikä ei ole ollut itsestäänselvyys Nokian aiemmissa malleissa. Laitteen helppokäyttöisyydelle sadaan kuitenkin lopullinen vahvistus vasta, kun MTV3 saa N9:n käyttötestiinsä.

N9-mallissa on 3,9 tuuman pyöristetty AMOLED-lasinäyttö (854 x 480). Tallennustilaa on tarjolla kaksi eri versiota, 16Gt ja 64Gt. Etuosassa ei ole lainkaan fyysisiä näppäimiä, vaan laite toimii pelkällä kosketuksella.

N9-malli sisältää myös nopean 8 megapikselin kameran dual LED-salamalla. Luurissa on myös langatonta lähitekniikkaa käyttävä NFC-siru.

Ohjelmistossa on huomioita sosiaalisen median käyttö. Esittelyn perusteella omiin verkostoihinsa pääsee luurilla nopeasti käsiksi.

Dolby Headphone ja Dolby Digital Plus –tuen kehutaan kääntävän normaalin äänen surround-ääneksi missä tahansa kuulokkeissa.

Ja kun kaiken lisäksi N9:n muotoilu on saanut kiitosta niin se näyttääkin lähestyvän pahimpia kilpailijoitaan, Applen iPhonea ja Androidpuhelimia.

Lue myös:

    Uusimmat