Onko kerran pettäjä aina pettäjä? Tutkimus paljastaa!

Joskus uuteen suhteeseen saatetaan ajautua, vaikka entinen suhde ei olisikaan aivan päätöksessään. Tuore tutkimus kertoo, kuinka tämä vaikuttaa uuden suhteen kestävyyteen.  

Journal of Research in Personality -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pettämisen kautta suhteeseen ajautuneet henkilöt eivät olleet sitoutuneet suhteeseen ja todennäköisesti pettivät kumppaniaan jonkun toisen henkilön kanssa.

Tutkimuksessa kerrotaan, että 75 prosenttia parisuhteessa olevista naisista ja miehista oli yritetty saada jättämään kumppaninsa jonkun toisen vuoksi. Näistä noin puolet olivat myös jättäytyneet entisestä suhteesta uuden tulokkaan takia.

Joskus suhteessa oli kyse vain yhden illan jutusta, mutta toisinaan taas useammasta pettämiskerrasta. Tutkimus kertoo, että 63 prosenttia miehistä ja 54 prosenttia naisista olivat jättäneet entisen kumppaninsa toisen henkilön vuoksi.

Tutkijat halusivat selvittää, että kuinka pettämisen kautta suhteen alkaminen poikkeaa niin sanotusti normaalista tilanteesta, jossa molemmat ovat ensiksi olleet sinkkuja ja sitten vasta päätyneet uuteen suhteeseen.

Tutkimuksessa huomattiin, että pettämisen kautta suhteeseen ajautuneet henkilöt eivät olleet yhtä sitoutuneita suhteeseen. He eivät myöskään olleet yhtä tyytyväisiä suhteeseen kuin muut ja pettivät kumppaniaan paljon todennäköisemmin.

Jos haluaa siis kestävän parisuhteen, niin seurustelu kannattaa aloittaa sinkun kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat