Onko kaksiovinen SV Coupe historian upein Range Rover? Suomi-hinta nousee hirvittäviin lukemiin

1:05

Land Rover on esitellyt Geneven autonäyttelyssä poikkeuksellisen ylellisen maasturin. Kaksiovinen SV Coupe tulee tilattavaksi myös suomalaisille asiakkaille, mutta hintalappu rajaa asiakaskuntaa tavallistakin rankemmin.

Land Roverin SVO-erikoisosaston luomaa kaksiovista Range Rover SV Coupea tullaan valmistamaan vain 999 kappaletta. Jokainen yksilö valmistetaan käsityönä Land Roverin SVO:n tehtaalla Isossa-Britanniassa.

– Tämä henkeäsalpaava coupe, joka tarjoaa istuintilat neljälle, kunnioittaa Range Roverin perintöä modernilla ja nykyaikaisella tavalla. Kauniisti toteutettu, laadukkaasti rakennettu, Range Rover SV Coupé on hienostunein, ylellisin ja ainutlaatuisin automme kautta aikojen, hehkuttaa muotoilujohtaja Gerry McGovern.

Luksus edellä

Semi-aniliinisiin nahkaistuimiin voi yleensä törmätä lähinnä yksityiskäytössä olevien suihkukoneiden tai luksusjahtien sisätiloissa – tai nyt sitten myös uudessa Range Roverissa. Myös istuinten timanttikuvioitu tikkaus on tehty ainoastaan tätä autoa varten.

SV Coupen ainutlaatuisuudesta valmistajalleen kertoo myös se, että tämä on ensimmäinen Range Rover, joka rakennetaan käsityönä Land Roverin SVO erikoisosaston teknisessä keskuksessa Iso-Britanniassa.

SVO-erikoisosasto tarjoaa auton ostajalle mahdollisuuden etsiä lukuisia ratkaisuja autonsa yksilöintiin. Autoon on tarjolla yli 100 eri ulkoväriä, ja muun muassa Rolls-Roycen tapaan haluttu värisävy voidaan hakea vaikka asiakkaan kauluspaidasta.

Suorituskyky ei jää ökyilyn jalkoihin

SV Coupe on historian nopein Range Rover. 565-hevosvoimainen V8-bensakone kiihdyttää massiivisen auton nollasta sataan 5,3 sekunnissa. Huippunopeus on 266 kilometriä tunnissa.

Auton alusta on suunniteltu ja säädetty kuljettajakeskeisemmäksi kuin vakiomallin Range Roverissa. Vaikka autoa on madallettu 8 millimetriä, ajomukavuudesta ei ole valmistajan mukaan tingitty. Ja koska kyseessä on pohjimmiltaan aito Range Rover, pärjää SV Coupe myös maastossa. Lisäksi kahluusyvyys on 90 senttiä ja vetokyky 3,5 tonnia.

Range Rover SV Coupé saapuu markkinoille marraskuussa 2018. Autoverollinen ennakkohinta Suomessa alkaa 578 916 eurosta.

Lähde: Jaguar Land Rover

***

4:37
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja