OnePlus 6 julki: hinta alkaen 519 euroa, myyntiin ensi viikolla

OnePlus on julkistanut pitkän ennakkopaljastus-, huhu- ja vuotorumban päätteeksi viimein uuden OnePlus 6 -älypuhelimensa.

OnePlus 6 tuo merkittävällä tavalla uutta kolmella eri osa-alueella. Design on mennyt uusiksi lovinäytöllä ja lasisella takapinnalla, suorituskyky paranee Qualcommin tämän vuoden huippupiirin Snapdragon 845:n voimin ja kameraa on parannettu niin suuremmalla kennon koolla kuin myös optisen kuvanvakaimen lisäämisellä.

Värivaihtoehtoja OnePlus 6:lle esitellään aluksi kolme: kiiltävä Mirror Black, mattapintainen Midnight Black sekä myös mattapintainen valkoinen Silk White, joka tulee myyntiin rajatusti myöhemmin. Kaikki ovat takapinnaltaan lasia. Käytössä on Gorilla Glass 5 -lasi sekä edessä että takana.

Lasin alle on OnePlus 6:ssa upotettu ohut kalvokerros, joka luo syvyyden tunnetta valon ja varjon liikkuessa laitteen pinnassa. Midnight Black -värin kalvoon on etsautettu lisäksi rosoinen S-kirjaimen muotoinen viiva, joka näkyy kun puhelinta heijastaa valoon. Silk White -värivaihtoehdon valmistuksessa on puolestaan käytetty helmijauhetta tyylikkään hohtavan vaikutuksen takaamiseksi.

OnePlus 6 tulee saataville kolmella eri tallennusvaihtoehdolla: 64, 128 tai 256 gigatavua. Hinta on 519 euroa 64 gigatavun, 569 euroa 128 gigatavun ja 619 euroa 256 gigatavun tallennusmuistilla. Suomessa värivaihtoehdoista Mirror Black tulee myyntiin 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla ja Midnight Black 8 gigatavun RAM-muistilla ja joko 128 tai 256 gigatavun tallennusmuistilla.

Myynti käynnistyy Suomessa neljällä paikkakunnalla järjestettävissä pop up -tapahtumissa jo 21. toukokuuta kello 17. Mukana ovat Helsinki (Elisa Kulma), Tampere (Elisa Hallituskatu), Turku (Elisa Hansa) ja Oulu (Elisa Valkea).

Tämän jälkeen varsinainen myynti käynnistyy 22. toukokuuta. Suomessa puhelimet ovat saatavilla OnePlussan verkkokaupassa, Elisalla ja Telialla. Rajoitettu erä Silk White -mallia 128 gigatavun tallennustilalla tulee saataville 5. kesäkuuta alkaen.

OnePlus tuo puhelimensa nyt ensi kertaa Suomessa myyntiin myös Telian kautta. ”Tämä on äärimmäisen hyvä asia meille”, kommentoi OnePlussan tuore Suomen maajohtaja Tuomas Lampén Mobiili.fille. OnePlussan puhelin on pysynyt kuukaudesta toiseen tähän asti Elisan myydyimpänä puhelimena koko myynnin keskityttyä tähän asti sille. Nähtäväksi jää, miten käy jatkossa myynnin hajaantuessa.

Ainakin alusta Lampén povaa vahvaa. ”Ennustan, että olemme kärjessä molemmilla operaattoreille heti toukokuussa.”

Päivitetty kamera: suurempi kenno, optinen kuvanvakain ja hidastusvideokuvaus

OnePlus 6:n uudistettu kaksoiskamerajärjestelmä sisältää edelleen 16 megapikselin pääkameran, jota tukee 20 megapikselin toinen kamera. Aukkojen koko on f/1,7. Pääkamera on varustettu 19 prosenttia aiempaa suuremmalla kennolla ja pikselikoolla sekä nyt myös optisella kuvanvakaimella. Näiden muutosten myötä erityisesti hämäräkuvaukseen OnePlus lupaa uutuudella huomattavaa parannusta.

Kameraohjelmistossa kuvanlaatua on pyritty parantamaan erityisesti päivitettyjen HDR-algoritmien osalta. Videokuvaus onnistuu 4K-tarkkuudella lisäksi nyt myös 60 kuvan sekuntinopeudella.

Uutta on myös muotokuvatilan tuominen käytettäväksi myös etukameralla. Etukamera hyödyntää OnePlussan mukaan tässä Snapdragon 845:n tekoälykykyjä, ja voi niiden ansiosta soveltaa syväterävyyttä myös selfieihin. Mukaan on tuotu myös uusia boke-tehosteita, kuten renkaat, sydämet ja tähdet

Uusi kuvaustila kamerassa on hidastusvideokuvaus. OnePlus on päätynyt poikkeavaan ratkaisuun kuin kilpailijansa. OnePlus 6 mahdollistaa hidastuskuvauksen 480 kuvan sekuntinopeudella 720p HD -tarkkuudella 1 minuutin ajan. Vaihtoehtona on myös 240 kuvan sekuntinopeus 1080p Full HD -tarkkuudella.

Kilpailijat Sony, Samsung ja Huawei tarjoavat hetkellistä 960 kuvan sekuntinopeutta. Nämä mahdollistavat hetkellisen hidastamisen jopa 30-kertaisesti ruudunpäivitysnopeuden säilyessä edelleen sulavana 30 kuvassa sekunnissa. OnePlus 6:lla videota voi hidastaa 16-kertaisesti.

Snapdragon 845:llä lisää suorituskykyä

Uusi Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri parantaa OnePlussan mukaan suorituskykyä 30 prosenttia ja vähentää virrankulutusta 10 prosentilla. Osittain lasisen rakenteen myötä OnePlus on päivittänyt myös OnePlus 6:n verkkoyhteyden nopeammalle tasolle, sisältäen tuen 4G LTE -verkoissa jopa 1 gigabitin nopeuksille.

Käyttöjärjestelmässä OnePlus tuo OnePlus 6:n yhteydessä OxygenOS-ohjelmistoonsa myös parannetun pelitilan. Aiempaan tapaan pelitila piilottaa saapuvat ilmoitukset, mutta nyt myös rajoittaa taustasovellusten nettikäyttöä ja maksimoi näin pelille tarjolla olevan suorituskyvyn. Lisäksi peleissä, joissa ei puolestaan vaadita korkeaa ruudunpäivitysnopeutta (esimerkkinä mainittiin Pokémon GO), sitä vähentämällä parannetaan akunkestoa.

Tuore jo aiemmissa malleissa testattu uutuus OxygenOS-käyttöliittymään on mahdollisuus korvata näytön alareunan Android-toimintopainikkeet eleohjauksella.

Akun kapasiteetti on ennallaan, kuten myös OnePlussan Fast Charge -pikalataus. Akunkeston luvataan pysyneen jotakuinkin ennallaan edeltäviin malleihin verrattuna suuremman näytön viedessä ehkä hieman enemmän virtaa, mutta virtapihimmän muun tekniikan tasapainottaessa tätä.

OnePlus toteaa OnePlus 6:n olevan päivittäisessä käytössä myös vedenkestävä, mutta puhelimelle ei ole kuitenkaan hankittu varsinaista IP-luokitusta. OnePlussan mukaan puhelimen pitäisi kuitenkin kestää helposti käyttö esimerkiksi sateessa tai lipsahtaminen vaikkapa tiskialtaaseen.

OnePlus 6:n designissa uutta on myös hiljennyskytkimen siirtäminen vasemmalta puhelimen oikealle kyljelle lukituspainikkeen yläpuolelle.

OnePlus 6:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,28 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19:9-kuvasuhteella ja 2280×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija takana
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • 4K-videokuvaus (myös 60 fps), hidastuskuvaus 480 fps @ 720p ja 240 fps @ 1080p
 • Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, 1080p-videokuvaus
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64, 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • USB-C (USB 2.0) ja 3,5 mm -liitännät
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 3 300 milliampeeritunnin akku Fast Charge -pikalatauksella (20W, 5V / 4A)
 • Mitat 155,7 x 75,4 x 7,75 millimetriä
 • Paino 177 grammaa
 • Android 8.1 Oreo + OxygenOS -käyttöjärjestelmäversio

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja