Olympiafiasko! Tokion kisat saatetaan vielä jopa perua

1:48
Tokion olympialaiset päätettiin järjestää ilman yleisöä, mutta riittääkö tämäkään kisojen pelastamiseen?

Tokion olympiakisojen järjestelytoimikunnan johtaja Toshiro Muto myöntää, että perjantaina virallisesti käynnistyvät kisat saatetaan pahimmassa tapauksessa jopa perua.

Kriisitilanne kisojen alla on pahentunut nopeasti, kun tiistaiaamuun mennessä peräti 71 kisavieraan todettiin saaneen koronavirustartunnan.

Järjestäjät tiedottivat alkuillasta paikallista aikaa uusista toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Puheenjohtaja Muton mukaan kilpailemaan pääsevät vain ne urheilijat, jotka ovat antaneet negatiivisen testituloksen ainoastaan kuusi tuntia ennen suoritustaan.

Samaan aikaan kasvavien koronatartuntalukujen kanssa japanilaisten jo valmiiksi varsin kielteinen yleinen mielipide on kääntynyt koko ajan enemmän ja enemmän kisojen järjestämistä vastaan. Tämän myötä myös useat sponsorit ovat ilmoittaneet jäävänsä pois kisojen avajaisista. Esimerkiksi autonvalmistaja Toyota veti televisiomainoksensa pois saamansa kritiikin takia.

Muto ei sulkenut lehdistötilaisuudessa pois mahdollisuutta, että kisat voitaisiin jopa perua viime hetkellä ennen niiden alkua. Hän kertoo järjestäjien seuraavan tartuntalukujen kehittymistä ja ryhtyvän tilanteen mukaan tarvittaviin toimiin.

Japanin terveysviranomaiset näkivät urheilijoille luodun eristyskuplan jo puhjenneen, mikä aiheuttaa vaaran viruksen hallitsemattomasta leviämisestä urheilijoiden keskuudessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja