Ollila: Nokian viimeiset neljä vuotta eivät ole menneet niin kuin piti

Nokian hallituksen puheenjohtajuuden tänään jättävä Jorma Ollila uskoo yhtiön nousevan ahdingostaan uudenlaisilla tuotteilla ja palveluilla.

Ollila kertoo Financial Times -lehdelle, että Nokia on julkistamassa tabletkoneita ja uudenlaisia älypuhelimia.

Ollila myöntää, että Nokia lähti liikkeelle liian hitaasti internetiin kytkettyjen älypuhelinten vallankumouksessa. Hänen mukaansa yhtiö on nyt tuotteidensa kanssa ajallaan.

- Tabletit ovat tärkeitä ja tämä asia on hoidossa. Lisäksi tulevaisuudessa on tulossa erilaisia hybridilaitteita ja eri tyyppisiä tuotteita, kommentoi Ollila.

Ollila on tukenut Nokian johtajan Stephen Elopin päätöstä yhteistyöstä Microsoftin kanssa. Nokian myynti ei ole kuitenkaan vielä pystynyt horjuttamaan Applen ja Samsungin valta-asemaa.

Ollilan mukaan viimeiset neljä vuotta eivät ole menneet Nokialla toivotunlaisesti. Tulot eivät ole olleet sitä luokkaa kuin niiden piti olla. Hänen mukaansa laitteiden ohjelmistopuoli ei ollut aikanaan tilanteen tasalla.

- Kilpailijat olivat nopeampia ja he toivat ratkaisujaan markkinoille vauhdikkaammin, myöntää Ollila.

Ollila kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen tämänhetkisiin tapahtumiin.

- Suurten pelurien haastaminen vie hieman aikaa, mutta asiat etenevät nyt hyvin, toteaa Ollila.

Ollila toteaa todistaneensa Nokialla kolmen vuosikymmenen aikana ainakin viisi kriisitilannetta. Hänen mielestään Nokian voima on aina aliarvioitu.

Lue myös:

    Uusimmat