Olli Rehn MTV Uutisille: En tavoittele EKP:n johtokunnan paikkaa – "Reissumiehen hommat saavat riittää"

Olli Rehn kertoo MTV Uutisille, ettei aio tavoitella EKP:n johtokunnan paikkaa:"Reissumiehen hommat saavat riittää" 1:33
Näin Rehn näkee tulevaisuutensa Euroopan keskuspankissa.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ei ole käytettävissä, kun Euroopan keskuspankin johtokuntaan (Executive Board) valitaan uutta jäsentä. Yksi paikka kuusijäsenisessä johtokunnassa vapautuu, kun luxemburgilaisen Yves Merschin kausi päättyy joulukuun puolivälissä.

– Se on varmasti ihan vaikutusvaltainen pesti. Ajattelen kuitenkin niin, että minulle riittää Suomessa mielekästä tehtävää ja vaativaa haastetta. Suomen Pankin pääjohtajana kannan huolta ja vastuuta Suomen talouden ja työllisyyden kehityssuunnasta, Rehn sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Hänen mukaansa jo nykyisin Euroopan keskuspankin neuvoston jäsenenä on mahdollista vaikuttaa rahapolitiikan suuntaan, jopa itsenäisemmin kuin EKP:n johtokunnan jäsenenä.

– Pidän tästä itsenäisyydestä. Pidän sitä arvossa ja hyödyllisenä, hän sanoo.

Rehn vetoaa myös perhesyihin.

–Olen tehnyt 40 vuotta reissumiehen hommia ja myönnän, että viihdyn paremmin en niinkään lentokentällä vaan kotikentällä ja jopa Pallokentällä, intohimoinen jalkapallomies sanoo.

Jokainen euroalueen maa saa halutessaan esittää johtokuntaan omaa ehdokastaan. Valituksi tulee se ehdokas, joka saavuttaa yksinkertaisen enemmistön euroalueen valtiovarainministerien äänestyksessä myöhemmin syksyllä. Valinta sinetöidään muodollisesti joulukuun EU-huippukokouksessa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin Hollanti on jo esittänyt oman ehdokkaansa kisaan.

Rehnin koko haastattelu esitetään MTV3-kanavalla lauantaina klo 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat