Oliko Fifan kohukielto pelkkää bluffia? Saksan varakanslerilta kovaa vihjailua: "Haluaisin tietää, mitä siitä seuraa"

MM-kisatähtien kannanotto yritetään hiljentää rangaistuksen uhalla – Englannin kapteeni sanoo uhmaavansa kieltoa 1:20
Katso videolta: Englannin kapteeni Harry Kane kertoi aiemmin, että hän aikoo uhmata FIfan asettamaan kieltoa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Saksan varakansleri Robert Habeck vihjailee, että maajoukkuekapteeni Manuel Neuer voisi kokeilla kantaa One Love -kapteeninnauhaa MM-kisoissa. Hän sanoi, että voisi itse kantaa nauhaa ja katsoa mitä tapahtuisi.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa oli aiemmin kieltänyt tasa-arvoa kannattavien nauhojen käytön. Habeck kertoi tiistaina, että hän kantaisi sateenkaaren väreillä varustettua nauhaa ja katsoisi, mitä siitä seuraisi.

– En ole DFB:n (Saksan jalkapalloliitto) mediavastaava, enkä ole Manuel Neuer, mutta siihen on mahdollisuus. Olen poliitikko, joka yrittää tehdä työnsä kunnolla, mutta mitä siitä seuraisi, jos se tapahtuisi nyt? Haluaisin tietää, mitä siitä seuraa ja ottaisin riskin, Habeck sanoi.

Fifa oli varoittanut pelaajia käyttämästä nauhoja uhkaamalla  heitä keltaisen kortin antamisella. MTV Urheilun ymmärryksen mukaan ei ole olemassa sellaista sääntöä, joka oikeuttaisi erotuomarin antamaan keltaisen kortin One Love -nauhan käytöstä.

Fifan kiellon seurauksena Saksan jalkapalloliitto menetti suursponsori Rewen, joka on maan suurimpia supermarket -ketjuja. Maajoukkueen päävalmentaja Hansi Flick kertoi tiistaina, että pelaajat olivat järkyttyneitä nauhan käyttökiellosta. 

– Koska se on merkki ihmisoikeuksista, monimuotoisuudesta. Nämä ovat arvoja, joita me edustamme ja elämme niiden puolesta. Se on häpeällistä, että et voi enää puolustaa ihmisoikeuksia, Flick totesi.

Saksan jalkapalloliitto DFB ilmoitti tiistaina, että se haastaa Fifan oikeuteen sateenkaarinauhojen kieltämisestä. DFB haluaa, että urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS käsittelee Fifan päätöksen. DFB esitti toiveen, että CAS käsittelisi asian 48 tunnin kuluessa.

Saksan MM-turnaus käynnistyy keskiviikkona, kun se kohtaa avausottelussaan Japanin. Lohkon muut joukkueet ovat Espanja ja Costa Rica.

Lue myös:

    Uusimmat