Diktaattorimaiset päätökset olivat liikaa – Saksa haastaa Fifan oikeuteen

MM-kisatähtien kannanotto yritetään hiljentää rangaistuksen uhalla – Englannin kapteeni sanoo uhmaavansa kieltoa 1:20
Englannin kapteeni Harry Kane sanoi uhmaavansa sateenkaarinauhakieltoa ennen avausottelua.

Fifa kielsi sateenkaarinauhan käytön MM-kisoissa varoituksen uhalla, mikä ei saksalaisia tyydyttänyt.

Saksan jalkapalloliitto DFB haluaa, että urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS käsittelee Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan päätöksen kieltää kapteenien niin sanotut One love-käsivarsinauhat Qatarin MM-kisoissa. Asiasta uutisoi saksalaislehti Bild.

Osa turnauksessa mukana olevista joukkueista on halunnut, että heidän kapteeneillaan olisi käsivarsissaan sateenkaarilogolla varustettu nauha. Mediatietojen mukaan nauhaa käyttävät kapteenit olisivat saaneet otteluiden alussa keltaisen kortin.

Belgia, Englanti, Hollanti, Saksa, Sveitsi, Tanska ja Wales ilmaisivat yhteislausunnolla olevansa erittäin pettyneitä Fifan päätökseen.

Bild-lehden mukaan DFB aikoo nyt selvittää CASin kautta, oliko Fifalla oikeus toimia nähdyllä tavalla. DFB:n tiedottaja Steffen Simon vahvisti asian Bildille. DFB toivoo, että CAS käsittelisi asian 48 tunnin aikana.

One love-nauhoilla tuetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Fifa on perustellut kieltopäätöstään varustemääräysten kohdalla, jonka mukaan kapteenien on käytettävä Fifan tarjoamia käsivarsinauhoja.

Lue myös:

    Uusimmat