Fifa-pomo Gianni Infantinosta levisi kohauttava kuva – lähetti eleellään ristiriitaisen viestin

0:14
Katso videolta Saksan vaihtopenkin osallistuminen protestiin.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon toiminta kummastuttaa MM-kisoissa. Fifa kielsi aiemmin maajoukkuekapteeneilta One Love -nauhan käytön. Infantino hämmensi eleellään Saksan ja Japanin välisessä ottelussa, jossa Saksan sisäministeri Nancy Faeser kantoi One Love -nauhaa.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Useat poliitikot ovat protestoineet Fifan tekemää päätöstä kantamalla nauhaa katsomossa. Saksalaislehti Bild jakoi ottelusta kuvan, jossa Infantino osoittaa Faeserin nauhaa sormellaan ja hymyilee kameralle. 

– Hän kysyi minulta nauhasta, että oliko kyseessä juurikin se nauha. Vastasin hänelle, että se ei olekaan niin paha kuin luulit, Faeser sanoi Bildin mukaan.

Faeserin ei ollut tarkoitus alun perin istua Infantinon vieressä, mutta Qatarin hallintoa edustava henkilö ei saapunut paikalle, joten hänelle tarjottiin paikkaa. 

– Voit nähdä sen. Infantino hymyilee ja osoittaa Faeserin käsivarressa olevaa nauhaa. Mahdollisesti siinä mielessä, että katsokaa tätä, me olemme kieltäneet tämän, Bild kirjoitti jutussaan.

– Fifan päätös on mielestäni suuri virhe, Faeser totesi.

Brittilehti The Independentin mukaan sateenkaaren värit ovat nyt sallittuja MM-katsomoissa. Turnauksen ensimmäisinä päivinä katsojia ei oltu päästetty katsomoihin, mikäli heillä oli yllään sateenkaaren värejä.

Seitsemän joukkuetta oli suunnitellut kantavansa One Love -nauhaa turnauksessa, mutta Fifan uhkauksen myötä tämä ei toteutunut. Fifa oli uhannut pelaajia keltaisen kortin antamisella, mikäli he kantavat kyseistä nauhaa.

Saksan maajoukkuepelaajat protestoivat Fifan toimintaa peittämällä suunsa Japani-ottelun joukkuekuvassa. Saksa hävisi avauspelinsä Japanille 1-2.

Katso kyseenalainen kuva alta. Katso pääkuvan videolta Saksan protesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja