MM-kisojen nauhakohulla miljoonaluokan seuraukset: Saksa menetti suursponsorinsa

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo kulissientakaisesta väännöstä Qatarin MM-kisoissa:"Fifan on täytynyt siihen taipua" 5:52
Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo kulissien takaisesta väännöstä Qatarin MM-kisoissa

Qatarin MM-kisoissa syntynyt kohu joukkueiden kapteeninnauhojen tiukasta sääntelystä on johtanut yhden merkittävän tukijan poistumiseen. Kun Euroopan maat perääntyivät värikkään One Love -nauhan käyttämisestä kisoissa, yksi Saksan pääsponsoreista katkaisi suhteensa maajoukkueeseen.

Alun perin seitsemän Euroopan maata oli aikonut ottaa kantaa Qatarin MM-kisoissa vähemmistöjä ja tasa-arvoa tukevalla One Love -kapteeninnauhalla, mutta Fifan jyrkkä uhkavaatimus sai maajoukkueet perääntymään hankkeesta.

Fifan uhkauksen mukaan sateenkaareen värejä sisältävästä kapteeninnauhasta seuraisi varoitus eli keltainen kortti kyseistä nauhaa kantavalle pelaajalle. Sen sijaan kapteenit on pakotettuja pitämään Fifan omaa, varta vasten MM-kisoja varten kehitettyä No discrimination -nauhaa käsivarressaan.

Saksa oli yksi niistä joukkueista, joiden piti ottaa kantaa seksuaalivähemmistöjen puolesta Qatarissa One Love -kapteeninnauhalla. Urheilullisen sanktion uhan edessä perääntyminen on maksanut maajoukkueelle ja Saksan jalkapalloliitolle yhteistyön yhden pääsponsorin kanssa.

Der Spiegel uutisoi, että kölniläinen vähittäiskaupan jättiläinen Rewe on irtisanonut sponsorisopimuksensa Saksan jalkapalloliiton kanssa.

– Me olemme monimuotoisuuden puolesta – ja myös jalkapallo on monimuotoinen, Rewen toimitusjohtaja Lionel Souque sanoo Der Spiegelin mukaan.

– Minun on monimuotoisen yhtiön toimitusjohtajana ja jalkapallokannattajana mahdotonta hyväksyä Fifan skandaalimaista asennetta, Souque jatkaa.

Der Spiegelin mukaan Rewen sopimus Saksan jalkapalloliiton kanssa oli päättymässä joka tapauksessa lähitulevaisuudessa, mutta Fifan toiminta MM-kisoissa on saanut yhtiön luopumaan Die Mannschaftia koskevista mainostus- ja markkinointioikeuksistaan etuajassa.

Souque sanoo kaikesta huolimatta toivovansa Saksalle menestystä MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat