Mainos

Oletko kyllästynyt epäonnistumaan elämänmuutoksissasi? Kokeile uuden vuoden "epälupauksia"

Tänä vuonna Tiffany Curtis aikoo kirjoittaa "epälupauksia" – siis listoja asioista, joita hän ei ainakaan aio tehdä!

Monesti uusi vuosi alkaa lupauksilla, jotka unohtuvat maaliskuuhun mennessä. Seuraavan vuoden lopussa sitä miettii, miten elämä ei ole vieläkään unelmaa – ja lupauskierre alkaa jälleen kerran alusta.

Tiffany Curtis ei ole suuri lupausten fani, ja kertookin Hello Giggles -sivustolla omasta kokeestaan: tänä vuonna hän aikoo kirjoittaa "epälupauksia" – siis listoja asioista, joita hän ei uuden vuoden aikana ainakaan aio tehdä!

Epälupaus: Lakkaan käyttäytymästä kuin ”ei” olisi likainen sana

Curtis aikoo opetella käyttämään sanaa ”ei” kokonaisena lauseena.

– Haluan sen lipuvan kieleltäni helposti, tavalla, joka on voimakas ja epäröimätön, en halua, että se, kuka tai mikä ”eini” vastaanottajana onkin, kyseenalaistaa sitä, etten halua osallistua.

Epälupaus: Kaikessa ei enää ole kyse minusta

Curtis vietti vuoden 2017 ottaen kaikki vastaan tulleet ongelmat itseensä. Hän huomasi kantavansa mukanaan myös muiden traumoja, eikä hän jaksanut enää tukea ystäviään.

– Vuonna 2018 aion lakata sisäistämästä tilanteita, joilla ei ole mitään tekemistä minun kanssani.

Epälupaus: En anna itsestäni ihmisille, jotka eivät anna mitään takaisin

Curtis lupaa itselleen, ettei enää yritä pelastaa muita, jos hän itse ei saa näiltä ihmisiltä mitään takaisin.

– Et voi viihdyttää ystävää, joka ottaa ja ottaa, muttei koskaan anna takaisin, ikuisesti. Voit hauskuuttaa vain tietyn aikaa ihastusta, joka antaa sinulle vain murusia, kun ansaitsisit kolmen ruokalajin illallisen, ennen kuin muutut tyhjäksi versioksi itsestäsi.

Epälupaus: Lakkaan valittamasta siitä, mitä en halua tehdä

Curtis on vasta 25-vuotias ja kokee käyttäneensä suuren osan elämästään valittaen tylsää työtään, huonoa palkkaansa ja ylitöiden määrää. Tämän hän aikoo lopettaa.

– Lakkaan sabotoimasta itseäni negatiivisuudellani, ja opin painamaan läpi vaikeiden tilanteiden, kunnes minusta tulee parempi aikuisena olemisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että laitan asiat sujumaan, vaikken haluaisi tehdä jotakin, ja selvitän, miten voisin olla olematta aivan persaukinen koko ajan, ennen kuin täytän 30 vuotta.

Epälupaus: En enää sekoita toisiinsa asioita, joita haluan, ja asioita, joita tarvitsen

Vaikka seksi olisi hyvää, se ei aina tarkoita toimivaa romanssia. Curtis tiedostaa tapansa hyväksyä mitä tahansa, jos asian hyväksymällä saa hetken hyvää oloa. Samalla asiat, joita hän aidosti haluaa, eivät ole muuttuneet vuosien varrella.

– Jotta minusta tulisi parempi tarvitsemieni asioiden etsimisessä, minun täytyy oppia asettamaan rajoja ja puhumaan itseni puolesta. Jos minä en tee sitä, kuka sen tekee?

***

1:26

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.