"Olen sanaton tällä hetkellä" – Ronnie O’Sullivan kärsi shokkitappion 18-vuotiaalle tulokkaalle

Kuudennen kerran urallaan snookerin maailmanmestaruuden aiemmin tänä syksynä voittanut Ronnie O'Sullivan kärsi todellisen yllätystappion European Masters -turnauksessa Milton Keynesissa.

44-vuotias englantilaismestari hävisi erin 4–5 Aaron Hillille, aiemmin tänä vuonna ammattilaisuuden kynnyksen ylittäneelle 18-vuotiaalle irlantilaiselle.

Hill nousi ottelun alussa jo 3–1-johtoon, kunnes O'Sullivan kiri tasoihin ja ohi erävoittoihin 4–3.

Irlannin Corkista maailmalle ponnistanut teini nousi kuitenkin sensaatiomaisesti tappioasemasta voittoon ja ryösti kaksi seuraavaa erää yhdeltä snookerin kautta aikojen parhaista pelaajista.

– Olen sanaton tällä hetkellä. Hän oli minun lapsuudensankarini, mutta en silti mennyt vain iloisena pelaamaan häntä vastaan, vaan halusin kyllä voittaa ottelun, Hill kuvaili World Snooker Tourin haastattelussa.

– Katsoin äsken puhelintani, ja minusta tuntuu, että tässä menee jouluun asti ennen kuin saan vastattua kaikille viestin lähettäneille.

Hill kohtaa seuraavalla kierroksella kokeneen walesilaisen Matthew Stevensin.

– Ei ole väliä, ketä vastaan pelaan. Menen vain pelaamaan. Pelaan seuraavaa palloa ja yritän saada sen pussiin. On voitettava parhaat, jotta voi olla paras. Uskon itseeni, Hill summasi.

Brittimediassa O'Sullivanin yllättävän tappion myötä on nostettu esiin tähtipelaajan kommentti siitä, kuinka nuoret pelaajat eivät ole samalla tasolla kuin hän itse ja Mark Williams aikoinaan olivat saapuessaan ammattilaispöytiin 1990-luvulla.

– Kun katsoo nykyisiä nuoria pelaajia, joita nousee esiin, he eivät ole oikeastaan kovin hyviä. Suurin osa heistä menettelisi vielä puolikelvollisina amatööreinä, ei edes amatööreinä. He ovat niin huonoja, O'Sullivan sivalsi ennen MM-kisoja BBC:n mukaan.

Sattumalta myös Mark Williams koki European Mastersissa eilen yllätystappion, kun hän hävisi 24-vuotiaalle kiertuetulokkaalle Peter Devlinille erin 4–5.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja