Mainos

Oikeuskansleri ei yhdy Siimeksen kritiikkiin

Oikeuskansleri Paavo Nikula ei näe toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen (vas.) lailla ristiriitaa siinä, että Soneran hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka istui läsnä talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa, jossa valtio valmisteli Soneralle yli kolmen miljardin markan sijoituksia.

-Kyllähän valiokunnissa on aina ollut asiantuntijoita kuultavana, ja se on valiokunnan puheenjohtajan asia. Itse en seuraa ministerivaliokuntien työtä, sillä se ei ole lopullista vaan valmistelevanluonteista työtä, Nikula sanoi aamulla STT:lle. Siimes paheksui aamun Turun Sanomissa tapaa, jolla talouspoliittinen ministerivaliokunta teki päätöksensä.

Siimeksen mielestä Sonera pääsi suoraan ajamaan etuaan ja vaikuttamaan hallituksen päätökseen.

-Asian valmistava käsittely talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa tapahtui kokonaisuudessaan yhtiön hallituksen puheenjohtajan läsnä ollessa, Siimes kirjoitti. Siimeksen mielestä on kysyttävä, oliko Hintikan läsnäolo puuttumattomuusperiaatteen mukaista. Hän arvioi, että tämä periaate on nyt kääntynyt 180 astetta haudassaan. Nikula ei ymmärrä Siimeksen kritiikkiä.

-Termi (puuttumattomuusperiaate) ei ole minulle mitenkään tuttu. Luulen, että se on yhtiöoikeudellinen kysymys, Nikula sanoo. Nikula itse seurasi Sonera-sijoituksen käsittelyä lisäbudjetin tekovaiheessa, eikä hän siinä vaiheessa nähnyt käsittelyssä mitään huomautettavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.