Mainos

OECD: Suomen hoidettava työttömyyttään

Suomen pitäisi löytää keinoja, joilla rakenteellista työttömyyttä saataisiin vähennetyksi, kehottaa taloudellisen yhteistyön- ja kehityksen järjestö OECD. Tästä huolimatta Suomen talouden näkymät ovat valoisat, arvioi järjestö tänään julkaistussa raportissa.

OECD:n mukaan työttömyys vähenee Suomessa ensi vuoden loppuun mennessä 11 prosenttiin. Palkkojen arvellaan puolestaan nousevan kolme ja hintojen kaksi prosenttia vuoden 1999 loppuun mennessä. Raportissaan OECD arvioi, että Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 4,2 prosenttia, joka on 0,2 prosenttia suomalaisarvioita enemmän. Viime vuonna bruttokansantuote kasvoi 5,9 ja ensi vuoden kasvuksi sekä OECD että suomalaiset arvioivat 3 prosenttia.

Ylikuumenemisen vaara on olemassa

OECD varoittaa kuitenkin puolivuotiskatsauksessaan, että Suomen, Hollannin, Irlannin, Portugalin ja Espanjan talouksia uhkaa ylikuumeneminen, kun korkotaso alenee siirryttäessä Euroopan yhteiseen valuuttaan. Järjestön mukaan eräät maista saattavat joutua tiukentamaan talouspolitiikkaansa, jotta niiden taloudet pysyisivät linjassa muiden Emu-maiden kanssa.

Norjan talous on järjestön mukana niinikään vaarassa ylikuumentua ja Islannin on ehkä nostettava korkojaan välttääkseen ylikuumenemisen. Ruotsin talouden kasvunäkymät paranevat, mikäli julkisten varojen käyttöä kyetään vähentämään ja verotusta alentamaan, sanotaan raportissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.