Mainos

OECD: Maailmantalous kasvu-uralla

Hitaasta kasvusta huolimatta maailmantaloutta ei uhkaa uusi taantuma, arvelee teollisuusmaiden järjestön OECD:n pääsihteeri Donald Johnston.

- On nähtävissä varovaista optimismia, että OECD:n jäsenvaltiot ja koko maailma olisi kasvu-uralla. Nyt on tärkeintä varmistaa, että prosessi etenee ja vahvistuu, Johnston sanoo.

Kylmän sodan kaudella OECD:lla oli tärkeä rooli politiikan ohjailussa, mutta nykymaailmassa järjestön rooli on muuttunut. Markkinatalouden puolustajaksi 40 vuotta sitten perustettu järjestö onkin kovissa muutospaineissa.

- Tänä päivänä yhä useampi valtio on mukana kansainvälisessä kaupassa ja sijoituksissa. Samalla OECD:n ohjeiden ja periaatteiden on säilyttävä moitteettomina kaiken aikaa laajenevassa maailmassa. Siksi yhä useammat valtiot tulevat osaksi toimintaamme, Johnston linjaa.

Tällä hetkellä maailmankaupan vapautumista ajavassa OECD:ssa on jo kolmekymmentä jäsenvaltiota, mutta laajentumispaineet ovat tuntuvat. Eteisessä odottelee jo pitkä jono hakijoita, erityisesti entisen itäblokin alueelta. Pääsihteeri pitää niiden mukaantuloa vääjäämättömänä.

- Uskon, että tulemme kasvamaan ja laajentumaan koska meidän on pakko. Siksi etsimme keinoja tehdä se tehokkaasti niin, että järjestön toimintatavat ja tehokkuus samalla säilyvät.

Euroopan Unioni vahvistuu ja käy läpi uutta jäsenneuvottelukierrosta. Johnston suhtautuu kehitykseen myönteisesti.

- Mitä vahvempi EU, sen parempi koko maailmalle, pääsihteeri muotoilee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.