Odottamattomat tutkimustulokset: Itsenäisten pk-yritysten osuus tavara- ja palveluviennistä oletettua pienempi

7:37
Millaiset startup-yritykset pärjäävät? Haastattelussa Slushin toimitusjohtaja Andreas Saari.

Itsenäisten pk-yritysten osuus sekä tavaraviennistä että palvelujen viennistä on pienempi kuin aiempien tutkimustulosten perusteella olisi voinut olettaa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Itsenäisten pk-yritysten osuus jää tuoreen tutkimuksen mukaan tavaraviennistä noin seitsemään prosenttiin ja palveluviennistä kahteen prosenttiin, kun otetaan huomioon kuuluminen kotimaisiin ja kansainvälisiin konserneihin.

Pk-yritysten viennistä kasvava osa on ollut sellaisten yritysten vientiä, jotka kuuluvat kansainvälisiin konserneihin, mutta toimivat Suomessa pk-yrityksinä.

Palkansaajien tutkimuslaitos selvitti työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta, miten kuva erikokoisten yritysten roolista kansantaloudessa muuttuu, kun otetaan huomioon kuuluminen konserneihin. Tutkimus kattaa vuodet 2008–2016.

Tutkimuksessa on tarkasteltu myös muun muassa yritystukien jakautumista. Tulosten mukaan yritystuet on pääosin myönnetty itsenäisille pk-yrityksille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.