Mainos

Obama saattaa poistaa Kuuban terrorismia tukevien valtioiden listalta

Yhdysvaltain ja Kuuban ulkoministerit pääsivät eteenpäin "erittäin rakentavissa keskusteluissa" maiden suhteiden parantamisesta, ilmoittaa Yhdysvaltain ulkoministeriö.  

Ministeriön mukaan John Kerry ja hänen kuubalainen virkaveljensä Bruno Rodriguez neuvottelivat pitkään Panamassa ennen Amerikkojen huippukokouksen alkua.  

Kyseessä on ensimmäinen diplomaattitapaaminen sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ja Kuuban presidentit joulukuussa ilmoittivat aloittavansa maiden suhteiden normalisoinnin.  

Panokset nousevat vielä merkittävästi, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Kuuban presidentti Raul Castro tapaavat viikonloppuna Panamassa. Tämä on Kuuban ja Yhdysvaltain johtajien ensimmäinen tapaaminen vuosikymmeniin.  

Yhdysvaltain ulkoministeriö on neuvonut presidentti Barack Obamaa poistamaan Kuuban terrorismia tukevien valtioiden listalta. Presidentti saattaa ilmoittaa asiasta huippukokouksessa. Päätös olisi merkittävä askel Yhdysvaltain ja Kuuban välisten suhteiden paranemisessa.  

Yhdysvaltain ja Kuuban presidentit ilmoittivat joulukuussa, että maat tavoittelevat diplomaattisuhteiden solmimista uudelleen yli puolen vuosisadan mittaisen hyytävän kauden ja Yhdysvaltain kauppasaarron jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.