Mainos

Obama sai yllätystukijan

Yhdysvaltain entinen asevoimien komentaja ja sittemmin ulkoministeri Colin Powell on ilmaissut kannatuksensa demokraattien presidenttiehdokkaalle Barak Obamalle. Powell palveli ulkoministerinä nykyisen republikaanipresidentin George Bushin hallinnossa. Powellin tuenilmausta Obamalle voi pitää selkeänä tappiona republikaanien ehdokkaalle John McCainille.

Powell sanoi NBC:n Meet the Press -ohjelmassa, että McCain ja hänen varapresidenttiehdokkaansa Sarah Palin eivät ole valmiita virkaan. Sen sijaan Powellin mielestä Obama täyttää presidentinviran vaatimukset, koska tällä on kyky innostaa ja saavuttaa kaikki amerikkalaiset.

Powell oli ensimmäinen Yhdysvaltain asevoimien komentajan virkaa hoitanut musta. Hän sanoi haastattelussa, että jos Obama valitaan, kaikki amerikkalaiset saavat olla ylpeitä, eivät vain mustat. Powellin mielestä Obaman valinta ei sähköistäisi vain Yhdysvaltoja vaan koko maailman.

Powell toimi Yhdysvaltain asevoimien komentajana 1989-93 ja ulkoministerinä 2001-05. Ennen komentajakauttaan hän oli mm. presidentti Ronald Reaganin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja. Powell on Irakin sodan arvostelijoita.

Lue myös:

(MTV3-Reuters-AFP-Wikipedia)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.