Mainos

OAJ: Lamavuodet palaavat koulutukseen

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on huolissaan, että hallituksen käynnistämät säästötoimet vievät koulutuksen tilan lamavuosien tasolle. Leikkaukset vaarantavat Luukkaisen mukaan muun muassa opetuksen tason ja tuhansien opettajien työpaikan

- Hallituksen päättämät valtionosuuksien leikkaukset ja indeksikorotusten jäädytykset johtavat siihen, että kunnat käyttävät aiempaa vähemmän rahaa opetukseen. Koska opetusalan lainsäädäntö on melko väljää, kuntien on helpompi ensimmäiseksi karsia menoja kouluista kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluja.

- Näenkin lähellä paluun 90-luvun lamavuosiin, jolloin sijaiset jätettiin palkkaamatta, opettajia lomautettiin, kelpoisuusvaatimuksia sivuutettiin ja määräaikaiset opettajat palkattiin vain koulupäivien ajaksi, Luukkainen sanoo.

Hän vaatii opetuksen laatua ja määrää säätelevien normien tiukentamista sekä samanlaisia tukitoimia opetusalalle kuin yksityisen sektorin irtisanomisissa ja rakennemuutoksessa.

- On säädettävä muun muassa enimmäisryhmäkoosta perusopetuksessa ja opettajan antaman opetuksen vähimmäismäärästä ammatillisessa peruskoulutuksessa, Luukkainen tähdentää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.