NYT: Yhdysvalloissa laittomasti maahan tulleiden siirtolaisten määrä yli tuplaantui viime vuodesta

MTV Uutiset vieraili Yhdysvalloissa raja-alueen hätämajoituksessa 1:48
MTV Uutiset vieraili Yhdysvalloissa raja-alueen hätämajoituksessa

Yhdysvaltoihin etelärajan kautta tulleiden siirtolaisten määrä yli tuplaantui viime kuussa verrattuna viime vuoteen, kirjoittaa New York Times.

Rajan ylitti helmikuussa laittomasti yli 76  000 siirtolaista, mikä on enemmän kuin yhtenäkään helmikuuna 12 vuoteen.

Rajaviranomaisten mukaan rajan ylittävien siirtolaisperheiden määrä rikkoi ennätyksen neljännen kerran viiden kuukauden aikana.

Juttu jatkuu uutisvideon jälkeen. 

Siirtolaiskaravaani lähestyy Yhdysvaltoja 1:47

Kun maahanpääsyä suurilla raja-asemilla on rajoitettu, pääosin Keski-Amerikasta tulevat siirtolaisperheet suuntaavat yhä laajempina joukkoina pienemmille raja-asemille. Niillä työskentelee usein huomattavasti vähemmän väkeä kuin suuremmilla raja-asemilla.

Viranomaiset varoittavatkin, että rajoilla työskentelevät virkailijat alkavat olla jaksamisensa äärirajoilla ja valtionhallinnon tilat siirtolaisille täynnä.

Toimiiko Trumpin siirtolaispolitiikka?

Rajan ylittävien siirtolaisten määrä viittaa siihen, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pyrkimykset estää tulijoita saapumasta maahan eivät vaikuta toivotulla tavalla.

Viime vuoden lopulla tuhansien siirtolaisten joukko matkasi Keski-Amerikan halki kohti Yhdysvaltoja, ja heistä parituhatta on odotellut pääsyä Yhdysvaltoihin pitkiä aikoja Meksikon puolella rajaa Tijuanassa. Vaikka monet heistä ovat luovuttaneet, heidän jälkeensä liikkeelle lähteneet perheet näyttävät kuitenkin jatkavan matkaa ja valitsevan eri matkareitit.

Juttu jatkuu uutisvideon jälkeen. 

Osa Meksikon ja Yhdysvaltojen välisestä raja-aidasta kumoon 1:47
​​​​​​​

Lokakuun alun ja maaliskuun alun välisenä aikana lähes 3,3 miljoonaa siirtolaista on otettu kiinni Yhdysvaltain etelärajalla. Hallinnon tilastojen mukaan nousua edellisvuodesta on 97 prosenttia.

Tulijoiden suuri määrä ja suuntautuminen pienemmille raja-asemille on tuonut New York Timesin mukaan entistä paremmin selville puutteet terveyspalveluissa, joita rajoilla on tarjolla siirtolaisille.

Siirtolaisperheillä on usein saapuessaan kova terveydenhoidon tarve, mikä kuormittaa työntekijöitä rajoilla ja vie heiltä aikaa varsinaisen tehtävänsä hoitamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat