Mira Potkoselle olympialaisista sensaatiomainen nyrkkeilymitali

Suomen Mira Potkonen ottaa Rion olympialaisten nyrkkeilystä vähintään pronssimitalin. Mitali on Suomelle Riosta ensimmäinen.

Potkonen otti maanantaina Rion puolivälierissä mittaa lajilegendasta, Irlannin Katie Taylorista. Taylor on maailmanmestari ja hallitseva olympiavoittaja 60 kilon sarjassa.

Potkonen saavutti voiton hajaäänin 2-1. Tuomareiden antamat pisteet menivät Potkonen ensin mainiten 37-39, 38-38 ja 39-37. Koska pisteet menivät tasan, tasapisteisiin päätyneen tuomarin näkemys ratkaisi. Hän arvioi Potkosen kokonaisuudessa paremmaksi.

Ensimmäisessä ottelussaan Potkonen yllätti Brasilian Adriana Araujon 2-1, ja paikka aukeni puolivälieriin.

Puolivälierien voittajat ovat varmasti mitaleilla, koska pronssiottelua ei olympianyrkkeilyssä tunneta. Himmeimmät mitalit pujotetaan molempien hävinneiden välieräottelijoiden kaulaan.

Heti ottelun alussa Potkonen sai pari hyvää osumaa sisään. Taylor odotti hetkeään ja osuikin mojovasti vasurillaan. Erä niukasti Taylorille.

Toisessa erässä Mira jatkoi aktiivista nyrkkeilemistään. Taylor oli kärsivällinen ja pystyikin horjuttamaan Potkosta viime sekunneilla. Erä Potkoselle.

Taylor nosti kierroksia kolmannessa erässä. Potkoselta jäivät sankariteot tekemättä. Tasainen erä.

Neljännessä ja viimeisessä erässä molemmat lähtivät hurjaan taisteluun. Potkonen tiesi olevansa hieman alakynnessä, joten ratkaisu oli pakko saada aikaiseksi. Tiukka ottelu, jonka tulosta jouduttiin jännittämään. Lopulta Potkosen käsi nostettiin kohti kattoa voiton merkiksi.

Välierissä Potkonen ottelee keskiviikkona. Loppuottelu käydään perjantaina.

Miten suomalaisiskijä varmisti upean voittonsa? Katso ottelun kohokohdat Potkosen kommenttien kera ylhäältä.