Nyt se on tutkittu: Huoli rahasta romuttaa terveyden

Rahahuolet vaikuttavat terveyteen.

Jos rahasta on pulaa, unettomat yöt ja stressi saattavat vaivata murehtijaa. Myös sairaudet voivat kuitenkin vaania rahatonta, kertoo lifeslittlemysteries.com. Tutkimuksen mukaan suurten terveysriskien uhka kasvaa, jos ihminen huolehtii rahatilanteestaan.

Raha ja sen riittävyys on monelle stressinlähde. Associated Pressin ja AOLin tekemässä tutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että suurista rahahuolista kärsivistä ihmisistä 27 prosenttia valitti esimerkiksi ruoansulatusongelmia. Samanlaisia ongelmia ilmeni vain kahdeksalla prosentilla niistä ihmisistä, joilla rahahuolia ei ollut.

Rahasta stressaavat ihmiset saivat seurakseen myös migreenin, sillä heistä 44 prosenttia ilmoitti kärsivänsä migreenistä. Rahahuolettomista vain neljä prosenttia koki samanlaisia vaivoja. 23 prosenttia rahaongelmaisista oli masentuneita.

Lisätutkimukset osoittivat, että ihminen voi tehdä rahahuolten aiheuttaminne ongelmille jotakin: ne ihmiset, jotka aktiivisesti suunnittelevat ja opiskelevat raha-asioitaan, olivat vähemmän stressaantuneita ja itsevarmempia rahatilanteensa suhteen.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja