Nyt se on todistettu: Tekohymykin tekee hyvää!

Kansasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan hymyileminen kannattaa, silloinkin kun siihen ei ole aihetta. Vihan ja surun tunteet on tietysti näytettävä, mutta hymy on hyvä tuoda kasvoille, vaikka siihen ei olisi aihetta.

Dailymail-sivusto uutisoi Kansasin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan hymyileminen vähentää stressiä ja auttaa sydäntä voimaan paremmin.

– Usein neuvotaan hymyilemään vaikeuksille ja muistamaan positiivisuus huonojen aikojen keskellä. Halusimme tutkia, onko ohje oikeasti hyvä, toteaa tutkimusta johtanut Tara Kraft.

Tutkimusryhmä havaitsi, että hymy vaikutti psyykkisesti, vaikka se ei olisikaan aito.

Hymyt jaetaan perinteisesti kahteen kategoriaan: tekohymyyn, jota ilmehtiessä käytetään vain suun ympärillä olevia lihaksia ja aitoihin hymyihin, joiden aikana käytetään myös silmiä. Ne tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt, jotka pakottivat tekohymyn huulilleen saivat samat terveyshyödyt kuin aidosti hymyilevät: se vähensi stressiä ja teki hyvää sydämelle.

Kun seuraavan kerran olet jumissa liikenneruuhkassa tai kollegasi ärsyttää sinua, hymyile hetken aikaa.Sen vaikutus on psykologinen ja saat itsesi paremmalle tuulelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja