Nyt puhuu tuomarivastaava: tämän takia Tapparan dramaattinen maali hylättiin – Rikard Grönborg täysin eri mieltä

Hurjaa draamaa! Tapparan loppusekuntien tasoitusmaali hylätään 3:16
Hurjaa draamaa! Tapparan loppusekuntien tasoitusmaali hylätään

Tapparan ja KalPan kolmannessa välieräottelussa riitti draamaa, kun Tapparan Valtteri Kemiläinen napautti kiekon 3,3 sekuntia ennen kolmannen erän loppua nuottaan. Tällä maalilla Tappara olisi tullut pelissä tasoihin. Mutta eipä tullut, koska hylkäys tuli.

Tilanteessa Tapparan Veli-Matti Savinainen ja KalPan Jesper Mattila kävivät kovaa vääntöä KalPan maalin tuntumassa. Savinainen ajautui päin KalPa-veskari Stefanos Lekkasia, joka kaatui. Sen jälkeen Savinainen jäi Lekkasin taakse.

Samalla hetkellä Tapparan Valtteri Kemiläinen upotti kiekon maaliin.

Katso puhuttanut tilanne pääkuvan videolta!

Ottelun päätuomarit Aleksi Rantala ja Stefan Fonselius hylkäsivät osuman välittömästi. Tilannetta lähdettiin vielä tarkistelemaan videolta.

– Tuomareiden näkemys, mihin he perustivat päätöksensä jäällä ja uudestaan tilannehuoneen kanssa käydyn perkuun jälkeen, oli se, että Savinainen ei pyrkinyt riittävän aktiivisesti pois maalivahdin alueelta, paikalla ollut erotuomarivalmentaja Sami Seppälä selitti ratkaisua Nokia Arenan uumenissa.

– Savinaisen olisi pitänyt pyrkiä aktiivisemmin pois sieltä. Tuo on tietysti tuomareiden näkemys, sillä mennään eteenpäin, Seppälä sanoi.

Toinen vaihtoehtoskenaario oli se, että peli ehdittiin viheltää poikki jo ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

– Sitä kyllä katsottiin (oliko vihelletty) ja ymmärtääkseni ei ollut. Siitä ei ollut kuitenkaan puhetta missään vaiheessa, että noin olisi käynyt. Kävin vielä tuomarikopissa, eikä sielläkään puhuttu siitä. Kyse oli pelkästään siitä, että oliko tilanteessa maalivahdin estäminen eli kuinka aktiivisesti Savinainen pyrki pois maalivahdin alueelta, ottelun erotuomarivalvoja Seppälä kertoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg oli tulkinnasta täysin eri mieltä. Hän muistutti siitä, miten sarjan edellisessä ottelussa Kuopiossa nähtiin samankaltainen tilanne, kun Tapparan Kasper Simontaival rynnisti kohti maalia ja petasi kiekon Juuso Mäenpäälle, joka iski limpun sisään.

Osuma hylättiin, koska tuomaristo tulkitsi, että Simontaival esti Tapparan veräjänvartijaa Christian Heljankoa.

Grönborg uskoo, etteivät tuomarit voineet enää tehdä toista kovaa ratkaisua, mikä olisi mennyt KalPan edun vastaisesti.

– Loppupeleissä kyse on kuitenkin siitä, että asioiden pitää mennä oikein. Oli fyysisesti mahdotonta, että Savinainen olisi päässyt pois sieltä.

– Selvä maali, Grönborg puuskahti.

Tappara-fanit kävivät kuumana päätöksestä. Seppälä myöntää, että hän ymmärtää kotiyleisön reaktion.

– Tuo oli kuitenkin perusteltu päätös. Pitää muistaa myös se, että kun osuma hylättiin jo kentällä, niin sen jälkeen pitää olla vahva näyttö, jotta se pystytään hyväksymään. Jos heillä (tuomareilla) oli sama näkemys kuin kentällä, niin sillä mennään, Seppälä totesi.

Ottelussa nähtiin myös toinen videotarkistusmaali, kun Tapparan Oiva Keskinen ”potkaisi” kiekon verkkoon. Tämä hyväksyttiin.

– Potkun pitää olla tarkoituksellinen, mitä se ei tietenkään tuossa ollut. Hän sai siinä paljon vastustajalta painetta, eikä hän itsekään tiennyt, että kiekko osui jalkaan, Seppälä kävi läpi tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat