Mainos

Nyt panostetaan juhliin

Nyt on juhlan aika: Vappu on jo ovella, eikä kesän ylioppilas-, hääpirskeisiinkään ole kovin pitkä matka. Ja kuka sanoi, että juhlien suhteen pitäisi tyytyä pelkkiin peruspippaloihin? Erilaiset teemabileet ovat tehneet jo tovin voitokasta valloitustaan suomalaiskoteihin. Samalla myös suomalainen juhlabisnes on saanut aivan uusia ulottuvuuksia.

Kotona juhliminen on nyt in – ja juhliin todella halutaan panostaa. Juhlabuumin kasvaessa Suomessa myös pirskeiden järjestämisen ympärillä pyörivä bisnes on alkanut kukoistaa.

Erilaisten kotijuhlien järjestämiseen erikoistuneita yrityksiä on alkanut ilmaantua yhä enemmän – puhumattakaan siitä, että yhä useammasta kodin tarvikkeita myyvästä liikkeestä alkaa löytyä myös omat hyllyt teemabileiden järjestämisestä haaveileville asiakkaille.

Juhlabuumin noususuhdanteeseen luottaa myös Tiimari -yhtiö. Aiemmin pääasiassa askartelu-, koulu- ja sisustustarvikkeita myynyt liikeketju lanseerasi keväällä uuden juhlakonseptin, jonka myötä suurin osa myymälöistä on muuntautunut varsinaisiksi juhlanjärjestäjän paratiiseiksi. Tiimarin tarkoituksena on olla paikka, josta asiakkaat löytävät kaiken tarvittavan juhlien järjestämistä varten.

Suunnanmuutos juhlajärjestämisen erikoisliikkeeksi on suuri, mutta Tiimarin ostojohtaja Anna Seppälä luottaa suomalaisten juhlainnokkuuteen.

– Esimerkiksi Yhdysvalloissa enemmän juhlittujen Halloweenin ja ystävänpäivän sekä kotoisen vapun vietto on kasvanut meilläkin vuosi vuodelta, Seppälä toteaa.

Teemalla on väliä

Suomen valloittanut juhlien järjestämistrendi ei rajoitu pelkästään kalenterivuoden juhlallisuuksiin, kuten vappuun tai juhannukseen. Myös kotona vietettäviin syntymäpäiviin ja muihin juhliin – oli kyse sitten lasten tai aikuisten pippaloista – on alettu panostaa aivan eri tavalla kuin aiemmin.

Seppälä näkee yhteyttä myös kasvaneen ”homing”- eli kotoilutrendin sekä juhliin panostamisen välillä.

– Ihmiset haluavat panostaa nyt kotona olemiseen, mutta samalla myös kotijuhliin. Tämä on näkynyt selvästi myös meillä Tiimarissa, Seppälä toteaa.

Kotijuhlabuumiin liittyy vahvasti pirskeiden järjestäminen erilaisten teemojen ympärille. Tiimareista löytyy omat hyllynsä esimerkiksi merirosvo-, Hello Kitty -, Hollywood- ja Hawaji-teemoille, joiden puitteissa hyllyistä löytyy kaikki mahdollinen pienimmästäkin koristetilpehööristä seinäkoristekankaisiin, kertakäyttöastioihin ja asusteisiin.

Juhlatarvikebisnes kukoistaa myös muualla. Esimerkiksi netissä toimivasta juhlayritys Pinjatasta voi tilata juhlatarvikkeet mitä erilaisimpiin teemabileisiin, ja Espoossa sijaitseva Keijunkihara -yritys taas järjestää halutut teemajuhlat alusta alkaen vaikkapa syntymäpäiväsankarin kotiin tai virkistyspäivää viettävän yrityksen tiloihin. Teemajuhlat ovatkin tulleet osaksi niin aikuisten kuin lasten elämää.

– Esimerkiksi Briteissä aikuisten juhlat ovat isompi juttu kuin lasten. Suomessa asia on vielä toisin päin, Seppänen kertoo.

Unelmakakkuja ja laulavia ilmapalloja

Pirskeisiin panostaminen näkyy myös laajalti kasvaneissa leivonta- ja kattaustarvikevalikoimissa – täytyyhän juhlien tarjoilujen noudattaa valittua teemaa!

Enää juhlakakkuja ei tarvitse vääntää perinteiseen pyöreään kakkuvuokaan: pikku prinsessat saavat vaikkapa kukan muotoisen kakkuluomuksen taikka autofanit Kuplaa muistuttavan juhlaherkun.

Mitä mielikuvituksellisimpia leivonnaistarvikkeita voi ostaa useista suomalaisistakin nettikaupoista, ja uuden juhlakonseptin myötä myös Tiimarin valikoimista löytyy valtaisa määrä suloisia leivonta- ja makeistarvikkeita, joilla huonompikin jauhopeukalo onnistuu loihtimaan näyttäviä leivonnaisia.

Tiimari tekee yhteistyötä Ilmapallokeskus Balloon Centerin kanssa, joka tarkoittaa sitä, että perinteisesti vappuun liitetyn heliumpallon voi nykyään ostaa vaikka joka päivä – taikka sitten juhlapäivän koristukseksi.

– Tämä laulava ilmapallo on ollut iso hitti, Tiimarin Anna Seppälä naureskelee tönäistessään heliumpalloa, joka alkaa soittamaan kimakalla äänellä tuttua sävelmää.

Lue myös:

Lähteet: Anna Seppälä/Tiimari, www.pinjata.fi,www.mecware.com/keijunkihara, www.ullanunelma.fi
Teksti: Helena Mustonen/MTV3
Kuvat: Tiimari Oyj

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.