Nyrkkeilyn supertähti liittyi Ukrainan puolustustaisteluun Venäjää vastaan – ampumahiihdon maailmanmestarilta koskettava viesti maailmalle

Ukrainalainen nyrkkeilymestari Vasili Lomatshenko on liittynyt maansa puolustustaisteluun Venäjää vastaan.

Lomatshenko julkaisi sunnuntaina Facebook-sivuillaan kuvan itsestään pukeutuneena armeijavarustukseen. Kuvan yhteydessä nyrkkeilijä kertoo liittyneensä Belgorod-Dnestrovskyn alueellisiin puolustusjoukkoihin.

Kevyessäsarjassa otteleva Lomatshenko on voittanut ammattilaisuransa 18 kamppailusta 16, joista 11 tyrmäyksellä. Lomatshenko arvostettiin aiemmin kevyensarjan kiistattomaksi mestariksi hänen pitäessään hallussaan WBA-, WBA- ja WBC-liittojen mestaruusvöitä. Ukrainalainen menetti vyönsä Teofimo Lopezille lokakuussa 2020 kärsimänsä tappion jälkeen. Hän on pitänyt hallussaan mestaruusvyötä myös höyhensarjassa ja ylemmässä höyhensarjassa.

Lomatshenko arvostetaan maailman parhaisiin nyrkkeilijöihin. Hän on kahdeksantena The Ringin pitämässä rankingissa, jossa huomioidaan kaikkien painoluokkien nyrkkeilijät.

Amatöörinä Lomatshenko voitti kaksi olympiakultaa vuonna 2008 Pekingissä ja vuonna 2014 Lontoossa.

Ukrainaa puolustamassa on muitakin kansainvälisesti tunnettuja huippu-urheilijoita. Ampumahiihdon maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut Dmitro Pidrutshni ilmoitti Instagram-tilillään jäävänsä puolustamaan maataan Venäjän hyökkäystä vastaan.

– Jään joukkueeni kanssa Ukrainaan puolustamaan kotejamme ja perheitämme Ukrainaan 24. helmikuuta tunkeutuneita Venäjän joukkoja vastaan. Emme osallistu enää kilpailuihin, Pidrutshni kertoi kannattajilleen ja ampumahiihtomaailmalle suunnatussa tekstissään.

Samalla Pidrutshni esitti vetoomuksen maailmalle.

– Älkää sanoko, etteivät urheilu ja politiikka liity toisiinsa, sillä ne liittyvät, kun kotimaani sotilaita ja siviilejä kuolee samaan aikaan, kun luet tätä. Rukoilen teitä, älkää kääntäkö katseitanne pois.

Pidrutshni oli parhaimmillaan yhdeksäs Pekingin olympialaisissa sprinttikisassa ja takaa-ajossa.

Lue myös:

    Uusimmat