Nuorten suosimassa TikTokissa leviää erittäin raakoja ja verisiä videoita – nuoret varoittelevat toisiaan niin Suomessa kuin ympäri maailmaa: "Oikeesti älkää katsoko sitä"

0:43
Näin suomalaiset varoittavat toisiaan TikTokissa leviävästä raa'asta itsemurhavideosta.

TikTok on valtavan suosittu videosovellus etenkin nuorten keskuudessa. Sovelluksella on arviolta miljardi käyttäjää ympäri maailmaa.

Sunnuntaista lähtien TikTokissa on levinnyt verinen video, jossa parrakas mies riistää henkensä ampumalla itseään päähän.

Video on alun perin julkaistu Facebookissa, mistä se on ladattu ja levitetty muihin sosiaalisiin medioihin.

Materiaali leviää myös Suomessa, ja nuoret varoittelevat siitä nyt toisiaan.

– Mä tärisen ja itken tääl ihan hysteerisenä, koska mä näin ne videot, suomalainen TikTok-käyttäjä toteaa profiilissaan järkyttyneenä.

– Oikeesti älkää katsoko sitä videota. Mä en olis ikinä halunnu nähä tollasta, toinen toteaa.

Itsemurhamateriaali on levinnyt sunnuntain jälkeen hurjaa vauhtia ympäri maailmaa.

Käyttäjä saatetaan salakavalasti ohjata katsomaan video, sillä joissakin tapauksissa se on editoitu harmittomien, lapsille suunnattujen videoiden sisälle.

Tästä leviää varoituksia suomalaisten keskuudessa sosiaalisessa mediassa.

TikTok kamppailee poistaakseen raa’at materiaalit

Teknologiasivusto The Verge kertoo, että TikTok tekee kaikkensa saadakseen verisen videomateriaalin pois sovelluksesta.

TikTok on myös kertonut eväävänsä sovelluksen käyttöoikeuden sellaisilta käyttäjiltä, jotka ovat ladanneet kyseisen itsemurhavideon ja saattaisivat täten jakaa sitä eteenpäin.

– Käymme käyttäjätilejä ja sovelluksessa liikkuvia videomateriaaleja läpi jatkuvasti ja kaikki sellainen, mikä on vastoin meidän toimintatapaamme, tullaan poistamaan. Eli muun muassa itsemurhaa sisältävät materiaalit, Tiktokin edustaja Hilary McQuaide kommentoi.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun sosiaalisessa mediassa leviää itsemurhamateriaalia.

BuzzFeedin mukaan itsemurhia, ampumisia, murhia ja lasten hyväksikäyttöjä on vuotanut etenkin Facebookiin lukemattomia kertoja.

Katso jutun alussa olevalta videolta, kuinka TikTok-käyttäjät varoittavat toisiaan järkyttävästä materiaalista valtavan suositussa videosovelluksessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja