Mainos

Numero hukassa? Vältä nämä numerotiedustelun sudenkuopat

Mikä numerotiedustelu on soitettaessa edullisin?

Hinnat voivat vaihdella jopa useita euroja, mutta vertailu on vaikeaa – puhumattakaan siitä, että hintatietoja ehtisi tutkailla palvelua tarvitessaan.

Lopullisessa hinnassa vaikuttavat eri palveluissa aloitusmaksu, palvelun aikaveloitus, puhelun ajankohta, haettuun numeroon yhdistäminen ja tämän puhelun kesto. Aikaveloituksesta ilmoitettaessa yksikkönä käytetään niin minuuttia, kymmentä sekuntia kuin sekuntiakin.

Yllä olevaan taulukkoon on laskettu palveluntarjoajien antamien tietojen perusteella hinnat esimerkkipuhelulle matkapuhelimesta. Kalliimmille soitoille tuli hintaa yli kaksinkertaisesti halvimpaan vaihtoehtoon verrattuna.

Vertailussa ei ole otettu huomioon palvelun nopeutta tai mahdollista jonotusta. Iltahinnat ovat voimassa myös viikonloppuisin.

Numerotiedustelu löytyy myös numerosta 118. Tällöin palvelun hinta määräytyy operaattorikohtaisesti ja verkon tyypin mukaan.

Lisäksi numeroita voi hakea palveluista suoraan tekstiviestillä tai verkkopalvelun kautta. Nämä tulevatkin helposti halvemmaksi kuin soitot, jos tietää mitä hakee tai jos on puhelimellaan yhteydessä internetiin. Esimerkiksi Fonectalla on yhdellä avausmaksulla toimiva Eniro.fi-haku ja Fonecta Caller -mobiilisovellus.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.