Mainos

Nova Groupissa jo toinen rikosepäily - Merisalo vapaaksi

Vaalirahoittajina tunnettuihin Nova-yhtiöihin liittyvät rikosepäilyt laajenevat. Poliisi kertoi tänään, että se epäilee rikosta myös emoyhtiö Nova Groupin toiminnassa. Aiemmin poliisin syyniin päätyi jo tytäryhtiö Nova Kiinteistökehityksen konkurssi.

Yhtiöiden toimintaa tutkitaan poliisissa törkeänä velallisen epärehellisyytenä. Käytännössä rikosnimike tarkoittaa esimerkiksi sitä, että velallinen lahjoittaa omaisuuttaan ilman hyväksyttävää syytä niin, että se aiheuttaa maksukyvyttömyyden tai pahentaa sitä.

Nova Kiinteistökehityksen konkurssissa on ollut vangittuna sen toimitusjohtaja Arto Merisalo. Hänet kuitenkin vapautettiin tänään tutkintavankeudesta.

Merisalo kertoi tiedotteessaan STT:lle, että vangitsemisaika suijui hyvin.

- Sain samalla Suomen valtion järjestämänä "henkisen hiljentymisen" ja lähes neljän viikon "loman" ilman puhelimen jatkuvaa soimista, Merisalo kirjoittaa. Keskeneräistä tutkintaa hän ei halua kommentoida.

Nova Groupin konkurssin velallisselvitys ja pesäluettelo tulivat tällä viikolla julkisiksi. Pesänhoitajan mukaan kurakunnossa ollut Nova Group jakoi puolueille kohtuuttomasti vaalitukea. Sama tuotiin esille kesällä myös Nova Kiinteistökehityksen velallisselvityksessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.