Norjassa rikottiin taas ennätys: Yli 75 prosenttia uusista autoista kulkee sähköllä – Audin ökymaasturi ykkönen, Corollat ja Octaviat kaukana kärjestä

Audi e-tron on saksalainen premium-sähköauto 2:11
Täyssähköinen Audi e-tron oli Norjan myydyin auto jo kolmatta kuukautta putkeen.

Suomessa sähköautot ja ladattavat hybridit eivät vielä hallitse myyntitilastoja, mutta toisin on naapurimaassamme Norjassa.

Sen sijaan Norjan ensirekisteröinneissä sähköautot ja ladattavat hybridit ovat kyllästäneet tilastot myös kärjen osalta. Maaliskuun ensirekisteröinneistä ladattavien autojen osuus oli peräti 75,2 prosenttia, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Suomessa yli 75 000 euron hintainen Audi e-tron oli Norjan myydyin auto jo kolmatta kuukautta putkeen. Kakkostila meni Tesla Model 3:lle. Kolmospaikalta löytyvää Volkswagen Golfia myydään ladattavana hybridinä, mutta myös pelkällä polttomoottorilla varustettuna, kuten myös neljänneksi yltänyttä Hyundai Konaa. Kärkiviisikon täydensi Nissan Leaf -täyssähköauto.

Koronaepidemia saattaa olla yhtenä tekijänä poikkeuksellisen kovassa saavutuksessa, sillä huolimatta ladattavien autojen korkeasta markkinaosuudesta, laskivat ensirekisteröinnit kokonaisuudessaan yli 25 prosenttia normaalitasosta.

Dieselautojen osuus Norjassa oli maaliskuussa 10,4 prosenttia, bensiiniautojen 7,7 prosenttia. Loput ovat muun muassa perinteisiä hybridejä, joita ei voi ladata sekä muilla käyttövoimilla kulkevia autoja.

Norjan suosituimmat uudet autot maaliskuussa

  1. Audi e-tron: 1 681
  2. Tesla Model 3: 997
  3. Volkswagen Golf: 688
  4. Hyundai Kona: 530
  5. Nissan Leaf: 518

Suomalaisten kestosuosikkeja, Toyota Corollaa ja Skoda Octaviaa, myytiin norjalaisille maaliskuussa noin 200 kappaletta kumpaakin. Niiden sijoitukset olivat 11:s ja 18:s.

Lähteet: InsideEVs, Opplysningsrådet for Veitrafikken AS

Lue myös:

    Uusimmat