Ranskalaisuutuus jätti Volkswagen Golfin nuolemaan näppejään – tässä on Euroopan suosituin auto

VW Golf meni isosti uusiksi 2:50
Tältä näyttää kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golf.

Euroopan suosituimmaksi uudeksi autoksi nousi helmikuussa Volkswagen Golfin vain vajaan 200 auton erolla päihittänyt Renault Clio.

Jato Dynamicsin tilastot paljastavat, että kilpailu Euroopan eniten ensirekisteröidyn auton tittelistä oli helmikuussa tavallista tiukempi.

Ykköstilan hiuksenhienolla erolla vienyttä Renault Clioa lyötiin kilpien väliin 24 914 kappaletta, kun kakkostilaan tyytymään joutunutta Volkswagen Golfia rekisteröitiin 24 735 kappaletta. Eroa oli näin ollen vain 179 autoa, mitä voi koko Euroopan mittakaavassa pitää marginaalisena.

Vaakaa Clion eduksi saattoi kallistaa se, että vaikka molemmat autot ovat hiljattain uudistuneet, on uusi Clio ollut markkinoilla jo viime kesästä lähtien. Golf saattaa lunastaa piikkipaikkansa takaisin sitten, kun uuden mallin toimitukset käynnistyvät kunnolla, mihin voi tämänhetkisessä koronavirustilanteessa tosin mennä vielä tovi.

Helmikuun kärkiviisikon täydensivät Peugeot 208 (20 923), Opel Corsa (18 406) ja Fiat Panda (17 680). Kympin kärkeen mahtuivat vielä Ford Focus, Citroen C3, Volkswagen Polo, Skoda Octavia ja Toyota Yaris.

Joulukuussa Euroopan kolmanneksi myydyimmäksi autoksi raketin lailla noussut Tesla Model 3 ei mahtunut enää helmikuussa 25 parhaan joukkoon.

Vaikka Volkswagen menettikin ykköspaikkansa yksittäisten mallien ensirekisteröinnissä, oli se selvä voittaja helmikuun kokonaisrekisteröinneissä 118 989 autolla. 208 ja Clio siivittivät ranskalaisvalmistajansa, Peugeotin ja Renaultin, sijoille kaksi ja kolme, mutta kumpikin jäi reilusti alle 80 000 autoon.

Clion ykköstilasta kertoi aiemmin Kauppalehti.

Lue myös:

    Uusimmat