Norjan hiihtotähti hiiltyi Tour de Skillä – "Halusin lyödä heitä"

2:57
Katso videolta Jari Isometsän ajatukset Tour de Skistä.

Maastohiihdon Tour de Skin huipentaneessa loppunousussa nähtiin innokas kannattajajoukko, joka piti voimakasta meteliä rinteessä. Tämä ei kuitenkaan ollut kaikkien urheilijoiden mieleen.

Loppunousussa toiseksi hiihtänyt ja kokonaistilanteessa kuudenneksi sijoittunut Norjan Heidi Weng ei ollut innoissaan kovaa meteliä pitävästä kannattajalaumasta. 

– Sain päänsäryn ja ajattelin, että voitteko lopettaa. He seisoivat siellä kellojen ja moottorisahojen kanssa. Herrajumala, halusin lyödä heitä, Weng kertoi TV3:lle loppunousun jälkeen.

Weng viittasi kannattajaryhmään, joka oli todella innokas ja he käyttivät valtavia lehmänkelloja sekä moottorisahoja luomaan elämää ja meteliä Alpe Cermisin nousuun.

Äänenvoimakkuus oli kovimmillaan Wengin kohdalla. Ryhmä siirtyi lopulta maalialueelle, jossa lehmänkellojen ja moottorisahojen äänet peittivät kaikki muut äänet.

– Tavallisesti se on mielestäni hauskaa, mutta tänään sain hirveän päänsäryn. Olin hiukan vaikeuksissa siinä kohtaa ja se ei oikein sopinut minulle tänään, Weng totesi Nettavisenille.

Weng on kärsinyt päänsäryistä sen jälkeen, kun hän koki aivotärähdyksen viime keväänä. Vaikka tapahtuneesta on kulunut paljon aikaa, on Weng kärsinyt yhä pääosuman oireista.

– Ohimooni alkaa särkeä heti, joten se ei tuntunut hyvältä tänään. Muuten se on mielestäni hauskaa, Weng sanoi.

Muut norjalaishiihtäjät pitivät suuresti kannattajien luomasta tunnelmasta. Kokonaiskisassa kolmanneksi sijoittunut Tiril Udnes Weng kertoi, että hän ei kuullut omaa hengitystään fanien remakalta.

Kaksoissisko Lotta Udnes Weng ei päässyt kuulemaan suurinta meteliä, mutta hänen mielestään on hyvä asia, että ihmisiä tulee kannustamaan. Johannes Hösflot Kläbolla oli miesten kisassa vaikeuksia kuulla valmentajan ohjeita.

– Hän seisoi moottorisahan ja muutaman lehmänkellon vieressä. Hänellä on hyvä ääni, mutta ei niin hyvä, että se pystyisi kantamaan moottorisahan ja lehmänkellojen ohi, Kläbo kertoi. 

Frida Karlsson voitti naisten kokonaiskilpailun ennen Kerttu Niskasta ja Tiril Udnes Wengiä. Miesten kisassa Norja juhli kolmoisvoittoa. Kläbo oli ykkönen, Simen Hegstad Krüger toinen ja Hans Christer Holund kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja