Ruotsin sopupeli aiheutti vihaviestien tulvan – "Sairasta"

Upea hetki Salpausselällä: Kerttu Niskanen lohduttaa sprintticupin voittotaiston hävinnyttä Nadine Fähndrichiä 0:36
Katso videolta Kerttu Niskasen upea ele Lahden sprintin jälkeen.

Ruotsalaishiihtäjät Maja Dahlqvist ja Moa Ilar ovat saaneet vihaviestien tulvan Lahden sprintin jälkipyykin yhteydessä. Ilar päästi Dahlqvistin ohitseen välierävaiheessa, jotta tämä pääsi etenemään finaaliin ja lopulta sprintticupin voittoon.

Sveitsin Nadine Fähndrich oli vielä sprintticupin kokonaistilanteessa Dahlqvistia edellä ennen viimeistä kilpailua. Puolivälierissä nähtiin draamaa, kun sveitsiläisen kanssa tiukimmin kokonaisvoitosta kisannut Dahlqvist koki sauvarikon juuri ennen loppusuoraa. Edellä ollut maajoukkeutoveri Ilar kuitenkin reagoi ja päästi Dahlqvistin edelle.

Ilar hylättiin kilpailun päätyttyä epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi. Dahlqvist eteni aina finaaliin asti ja varmisti sprintticupin voiton ennen Fähndrichiä, joka jäi välieriin. Voitto irtosi lopulta seitsemän pisteen erolla. Kaksikon sosiaalisen median tilit täyttyivät vihaviesteistä Lahden tapahtumien jälkeen.

– Näin on. Aina on näköjään olemassa niitä, jotka vihaavat tekemisiämme, Dahlqvist sanoi Expressenille.

Dahlqvistin oli vaikea ymmärtää häneen kohdistunutta vihaa. 28-vuotias ruotsalainen ihmetteli myös, miksi joukkuetoveri Ilar hylättiin.

– Se on täysin uskomatonta. Todella outoa, että Moa hylättiin. Siinähän ei ole kyse siitä, että hän pilaisi jonkun muun kisan. Joukkuetaktiikka ei ole mikään uusi asia tässä maailmassa, Dahlqvist kertoi.

Ilar sai kohdata suurimman osan vihapostista. Dahlqvistin mukaan norjalaisten palaute on ollut pahimmasta päästä.

– En halua edes sanoa, mitä he ovat kirjoittaneet. Palautteen taso on täysin tajutonta. Se on todellakin sairasta, kuinka ihmiset voivat käyttäytyä. Sellaisen ajatuksen saaminen on yksi asia, mutta kestää melko kauan, ennen kuin päätät kirjoittaa sen muistiin, selvittää kuinka tavoitat meidät ja sitten lähettää viestin, Dahlqvist totesi.

Maastohiihdon maailmancup tuli päätökseen sunnuntaina 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailulla, jonka voitti Norjan Anne Kjersti Kalvå. Kokonaiscupin vei Norjan Tiril Udnes Weng, sprintticupin Dahlqvist ja distanssicupin Kerttu Niskanen.

Katso pääkuvan videolta Kerttu Niskasen upea ele Lahden sprintin jälkeen.


Lue myös:

    Uusimmat