Nordean toimihenkilöt boikotoivat Sodexhoa

Boikotin syynä on Sodexhon palkkapolitiikka. Sodexho alensi Nordean keittiöstä Sodexhoon siirtyneiden kuukausipalkkoja useilla sadoilla euroilla.

Ammattiliitto Suoraan kuuluvat pankkitoimihenkilöt aloittavat tänään boikotin työpaikkaruokailusta vastaavaa Sodexhoa vastaan. Nordean henkilöstö aikoo syödä omia eväitä vastalauseena yrityksen palkkapolitiikalle.

Suoran mukaan Sodexho alensi niiden työntekijöiden palkkoja ja työehtoja, jotka siirtyivät Nordean keittiöistä Sodexhoon liikkeenluovutuksen yhteydessä. Lokakuussa toteutuneet palkanalennukset olivat ammattiliiton mukaan 400-500 euroa kuukaudessa. Lisäksi vuosiloma lyhenee kahdella viikolla.

Ammattiliitto Suoran puheenjohtaja Tarja Lankilan mukaan asia ei ole Nordeaa tai Sodexhoa kiinnostanut.

-Vetoamme vielä Sodexhoon ja entiseen työnantajaan Nordeaan, jotta 28 työntekijän palkat ja työehdot pääkaupunkiseudulla ja maakunnissa säilyvät entisellään.

Lankila kyselee liiton tiedotteessa, että "mitä virkaa on yritysten eettisillä arvoilla kuten esimerkiksi ihmisten kunnioittamisella, kun tulos otetaan työntekijöiden selkänahasta?" Lisääntyvä "työehtoshoppailun hana" on Lankilan mielestä suljettava alkuunsa.

Asia menee myös oikeuteen. Suora hakee ratkaisua siihen, voiko liikkeenluovutuksessa siirtyneiden työehtoja romahduttaa siten kuin nyt on tehty.

Ulkoistettuja keittiöitä on pääkaupunkiseudulla Kilossa ja maakunnissa Porissa, Turussa, Tampereella, Vaasassa, Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Mikkelissä.

Sodexho toteaa nettisivuillaan voittaneensa vuonna 1999 Suomen laatupalkinnon palveluorganisaatioiden sarjassa ja henkilöstöjohtamisen laatupalkinnon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat