Mainos

Nordea hävisi riidan Mermaid-sijoituksesta

Nordea on hävinnyt ensimmäisen riidan kohutuista Mermaid-sijoituksista, joiden vastuita ratkotaan Arvopaperilautakunnassa ja oikeudessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Ensimmäisen päätöksen teki Arvopaperilautakunta, jonka yksimielisen päätöksen mukaan Nordean on korvattava 10 000 euroa Mermaid-joukkovelkakirjalainaan sijoittaneelle eläkeläiselle.

Lautakunnan mielestä sijoitusvaihtoehdon kokonaismarkkinoinnissa eläkeläiselle ei kuvattu "riittävän tasapuolisesti ja huolellisesti" Mermaidin keskeisiä ominaisuuksia. Myöskään lainaan liittyviä riskejä tuotu "riittävän selkeästi esille", lautakunta katsoo päätöksessään.

Korvaus tulee maksettavaksi, mikäli laina menettää täysin arvonsa ensi helmikuussa, mikä on todennäköistä. Nordea saa kuitenkin vähentää korvaussummasta eläkeläiselle maksetut lainan korkotuotot.

Vaikka kyse on vain yhdestä päätöksestä ja 10 000 eurosta, se voi olla Nordean kannalta periaatteellisesti iso ennakkoratkaisu. Noin 1 500 Nordean asiakasta on merkinnyt Mermaid-lainoja, joista on tähän mennessä kertynyt asiakkaille yhteensä noin 140 miljoonan euron tappiot.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.