Mainos

Nolo hetki: Tietoturvayhtiö pyytelee anteeksi sotkettuaan Windowsin

Tietoturvayhtiö McAfee pyytelee anteeksi laajakantoista virhettä ohjelmistopäivityksessään. Yhtiön virustorjuntaohjelmiston päivitys sotki aiemmin tällä viikolla Windows XP-tietokoneita ympäri maailmaa. Ohjelmisto tunnisti päivityksen jälkeen virukseksi Windows-käyttöjärjestelmään kuuluvan normaalin tiedoston. Seurauksena oli tuhansien tietokoneiden toimintahäiriöt.

McAfeen teknisen tuen ja asiakaspalvelun päällikkö BarryMcPherson toteaa blogissaan yhtiön olevan äärimmäisen pahoillaan ongelmista, joita virheellinen päivitys on saattanut aiheuttaa asiakkailleen. McPherson selittelee samalla, että yhtiön henkilökunta on tehnyt runsaasti työtä korjatakseen ongelman ja että yhtiön julkaisema korjauspäivitys on auttanut ilmaantuneissa ongelmissa.

McPherson kertoo hieman ontuvasti, että viallisesti toimiva tiedosto pääsi laadunvalvonnan ohi asiakkaille, sillä yhtiö oli hiljattain tehnyt muutoksia valvontajärjestelmäänsä. Parannustoimistakin kerrotaan vain summittaisesti: McAfee aikoo lisätä laaduntarkkailuunsa "täydentäviä menetelmiä" estääkseen vastaavien tapausten synnyn jatkossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.