Nokoset vai masturbaatio? Asiantuntija kertoo, kumpi kannattaa valita: "Lisää sekä fysiologista että psykologista hyvinvointia"

Nokoset vai eroottinen hetki – kumpi virkistää ja antaa enemmän energiaa? 

Tracey Anne Duncan ottaa yleensä pienet nokoset kolmelta iltapäivällä. Jos aikaa unille ei löydy, hän saattaa käyttää ajan masturboiden – sekin rentouttaa, virkistää ja auttaa keskittymään.

– Mutta onko tieteellistä perustaa sille, että kannattaisi valita masturbointi nokosten sijaan? Vai yritänkö tässä vain oikeuttaa omia tapojani, Tracey pohtii Mic.comissa.

Niin – kumpi on parempi vaihtoehto, jos aikaa rentoutua ja rauhoittua on vain rajallisesti?

Nokosten puolesta

Pienet unet voivat virkistää ja parantaa tehoa loppupäiväksi. Vuoden 2003 tutkimuksessa havaittiin, että tunnin nokoset paransivat suoriutumista loogisissa testeissä yhtä hyvin kuin yöunet. Toisen tutkimuksen mukaan päiväunet madaltavat verenpainetta yhtä hyvin kuin lääkkeet.

Pelkkää autuutta iltapäiväunet eivät lupaa: kolmas selvitys varoitti, että yli 40 minuutin päiväunilla voi olla yhteys moniin terveysongelmiin

Sittenkin orgasmi?

Masturboinnista on vähemmän tutkimuksia, kuten monista muistakin seksuaalisuuden osa-alueista; esimerkiksi niin sanotut orgasmin jälkijäristykset ovat mysteeri.

– Moderni tutkimus vihjaa, että masturbointi lisää sekä fysiologista että psykologista hyvinvointia, psykoterapeutti ja seksuaalivalmentaja Carlos Cavazos toteaa.

Cavazosin mukaan orgasmi vähentää stressiä ja saa olon tyydytetyksi. Se voisi auttaa hallitsemaan stressiä esimerkiksi töissä.

Masturbointi voi myös auttaa nukkumaan paremmin, vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja myös saada ihmisen haluamaan enemmän seksiä. Se voi myös ehkäistä atrofista vaginiittia.

Yhdistä molemmat?

Nokosten ihannekestona on pidetty noin 20 minuuttia, joten periaatteessa masturbaatiolla voisi säästää aikaa, jos toimii nopeasti. Cavazosin mukaan molemmat ehtisi myös yhdistää, jos aikaa on esimerkiksi puolisen tuntia.

– En tiedä teistä, mutta olen "nokosturbaation" edessä täysin myyty, Tracey heittää.

Lähde: Mic.com

Lue myös:

    Uusimmat