Ethän torku liikaa? Liian pitkät päiväunet voivat pilata terveytesi

Päiväunet voivat edelleenkin olla sinulle hyväksi, kunhan noudatat seuraavia neuvoja.

Nokoset työpäivän jälkeen sohvalla, aurinkolasien takana junassa tai rannalla viikonloppuna. Päivätorkut ovat yksi elämän pienistä nautinnoista, otitpa ne missä tai milloin vain.

Yhdysvaltalaistutkimus on kuitenkin tehnyt löydön, joka saattaa vaikuttaa merkittävästi näihin pieniin unihetkiimme. Lääketieteellisen yhteisön, American Collage of Cardiologyn tekemä tutkimus paljastaa, että liian pitkillä päiväunilla voi olla negatiivisia vaikutuksia terveyteemme.

Ongelmia vain yli 40 minuutin nokosilla

Tutkimuksessa seurattiin 300 000 ihmistä ympäri maailmaa. Tutkijat havaitsivat yli 40 minuutin kestoisilla päiväunilla olevan yhteys moniin terveysongelmiin, muun muassa kohonneeseen kolesteroliin, korkeaan verenpaineeseen ja vyötärölihavuuteen.

Mitä kauemmin päiväunet kestivät, sitä enemmän terveysongelmia niiden todettiin aiheuttavan. Yli 90 minuuttia kestävät päiväunet kasvattivat kakkostyypin diabeteksen riskiä jopa 50 prosenttia.

Päiväunien ystävien ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä terveysongelmia ilmeni ainoastaan pitkien unien kohdalla. Noin 20 minuuttia kestävillä torkuille ei sen sijaan todettu aiheuttavan lainkaan harmia.

Seuraavan kerran kun sohva kutsuu, laita herätyskello soimaan varmistaaksesi, ettei lepohetkelläsi ole kohtalokkaita seurauksia.

Video: Jos työ ei tarjoa sinulle mahdollisuutta päiväuniin, voit lepuuttaa aivojasi välttelemällä työntekoa. Katso videolta humoristiset vinkit sujuvaan työpäivään. 

Lähde: Cosmopolitan 

Lue myös:

    Uusimmat