Mainos

Nokian yt-neuvottelut päätökseen

Noin 180 henkilöä on saanut ennakkoilmoituksen tulevasta irtisanomisesta. Osa saatetaan kuitenkin sijoittaa uusiin tehtäviin Nokian sisällä, yhtiöstä kerrotaan.

Matkapuhelinjätti Nokian helmikuussa aloitetut yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Alunperin henkilöstön vähennystarve oli 340, mutta se pieneni neuvottelujen kuluessa reiluun 180 työntekijään.

Valtaosa henkilöstövähennyksistä kohdistuu yhtiön Enterprise Solutions -yksikköön ja sen myyntiin ja markkinointiin, Teknologia-yksikköön ja yhtiön sisäiseen tietohallintoon.

- Ennakkoilmoituksia tulevista irtisanomisista on annettu noin 180 henkilölle ja varsinaiset irtisanomisilmoitukset annetaan kesän aikana, kertoo Nokian viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist.

Eniten ennakkoilmoituksia tulevista irtisanomisista on annettu Tampereella, jossa niitä on jaettu 90:lle työntekijälle.

- Ennakkoilmoitus irtisanomisesta tarkoittaa sitä, että henkilö irtisanotaan, ellei henkilö uudelleen sijoitu tai päätä ottaa vastaan vapaaehtoista taloudellista tukipakettia, Tallqvist sanoo.

Hän kuitenkin korostaa, että yhtiössä jatketaan edelleen uudelleen sijoitustoimia, joiden myötä useat ihmiset ovat hänen mukaansa jo sijoittuneet uusiin tehtäviin.

- Meillä on vielä useita kuukausia aikaa etsiä henkilöille uusia tehtäviä, meillähän on Nokiassa koko ajan paikkoja auki. Kuinka paljon henkilöitä lopulta irtisanotaan, nähdään vasta vuoden lopulla, Tallqvist kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.