Nokian tulos nousi yli 60 prosentilla: "Uuden toimintamallimme hyödyt alkavat näkyä"

Nokia kertoo strategiastaan – mitä yhtiö tekee seuraavaksi? 8:47
Nokian tulevaisuutta pohdittiin Uutisaamussa maaliskuussa.

Verkkolaitevalmistaja Nokian tulos toisella neljänneksellä parani runsaat 60 prosenttia vuodentakaisesta.

Yhtiön huhti-kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 682 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 423 miljoonaa. Liikevaihto nousi neljä prosenttia 5,3 miljardiin euroon.

Liikevaihtoa vauhditti yhtiön mukaan kasvu kaikissa liiketoimintaryhmissä. Myös vertailukelpoinen liikevaihtoprosentti koheni kaikissa liiketoimintaryhmissä.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhtiön suoritukseen vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

–  Uuden toimintamallimme hyödyt alkavat nyt näkyä, mikä auttoi meitä vahvan taloudellisen tuloksen saavuttamisessa, Lundmark sanoi tiedotteessa.

Vahvan alkuvuoden perusteella yhtiö nostaa ennustettaan koko vuoden liikevaihdosta ja vertailukelpoisesta liikevoittoprosentista.

Liikevaihdon odotetaan asettuvan 21,7–22,7 miljardin euron haarukkaan, kun aiempi ennuste oli 20,6–21,8 miljardia. Vertailukelpoisen liikevoittoprosentin vaihteluväliksi odotetaan 10–12 prosenttia, kun aiempi näkymä oli 7–10 prosenttia.

Yhtiö kuitenkin varoittaa haasteista vuoden loppupuoliskolla. Niihin sisältyvät yhtiön mukaan markkinaosuuden supistuminen ja hintaeroosio Pohjois-Amerikassa.

Lue myös:

    Uusimmat