Mainos

Nokia-vuotaja korjaa kohuviestiään: MeeGo ei olekaan iPhonen veroinen

Nokia-vuotajana tunnettu venäläinen Eldar Murtazin korjaa eilistä kohuviestiään Nokian MeeGo-käyttöjärjestelmästä. Murtazinin mukaan hänen viestinsä on ymmärretty väärin. Murtazin kirjoitti eilen Twitter-viestin jossa todettiin:

"Tiedättekö, että Stephen Elop tappaa Maemon/Meegon vain yhdestä syystä? Se tulee olemaan samalla tasolla uuden iPhonen kanssa - hyvä käyttöjärjestelmä hyvällä laitteistolla".

Viestin perusteella tiedotusvälineissä pääteltiin, että Murtazin piti Nokian tulevaa MeeGo -käyttöjärjestelmää jo nykyisellään kilpailukykyisenä järjestelmänä.

Nyt Murtazin kuitenkin kirjoittaa Twitterissä täsmennyksen:

"Joku ymmärsi minut väärin eilen. Maemo/meego voisi olla samalla tasolla iPhonen kanssa. Mutta se ei ole."

Murtazinin viestittelyä seurataan kiinnostuneena, sillä hän on saanut usein etukäteen haltuunsa Nokian julkistamattomia tuotteita ja vuotanut niistä julkisuuteen tietoja. Hän ei ole karttanut viesteissään kriittisiäkään kannanottoja.

Muropaketti: Nokia ei julkistakaan huomenna MeeGoa vaan Harmattanin

Myös pohdinta Nokian huomisen tiedotustilaisuuden aiheesta käy kuumana. Nokian on odotettu julkistavan uuden MeeGo-älypuhelimen tuolloin.

Muropaketti-sivuston tietojen mukaan Nokian julkistuksessa ei olisikaan kyse virallisesta MeeGo-käyttöjärjestelmästä, vaan yrityksen kehittämästä Harmattan-järjestelmästä. Harmattan-käyttöjärjestelmä on kehitetty N900-älypuhelimen Maemo 5- käyttöjärjestelmästä ja se on MeeGo-yhteensopiva. Nokia on kutsunut Harmattania MeeGon ilmentymäksi, ei MeeGo-tuotteeksi.

Nokia ei ole kommentoinut tietoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.