Nokia voisi halutessaan estää Mersujen myynnin Saksassa

Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC 1:48
EQC on sähköautojen Mercedes-Benz – ihan kirjaimellisesti.

Saksalaisoikeus katsoo, että Daimler on loukannut autoissaan Nokian viestintäteknologiaan liittyviä patentteja.

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler on tukalassa tilanteessa. Saksalaisoikeuden mukaan Mersuissa on hyödynnetty Nokian mobiiliteknologiaan liittyviä patentteja, mikä on asettanut veitsen saksalaisvalmistajan kurkulle.

Oikeuden päätöksen seurauksena Nokialla on nimittäin periaatteessa mahdollisuus keskeyttää Mercedes-Benzien myynti niiden kotimarkkinoilla Saksassa.

Tämän tapahtumista ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä, sillä se vaatisi toteutuakseen oman oikeusprosessinsa ja peräti seitsemän miljardin euron vakuuden asettamista siltä varalta, että kielto kumottaisiin seuraavassa oikeusasteessa.

Nokia ei ole ollut viime aikoina kovassa huudossa autovalmistajien ja -teollisuuden alihankkijoiden kanssa, sillä yhtiöstä on tehty jo aiemmin valituksia Euroopan komission kilpailuviranomaisille. Saksassa oikeus asettui joka tapauksessa suomalaisyhtiön puolelle.

Autofirmojen mukaan ongelmana on se, ettei Nokia ole suostunut lisensoimaan patenttejaan siten kuin olisi pitänyt. Nokia haluaisi lisenssien perusteeksi koko auton ja sen arvon, kun taas autoyhtiöiden mukaan perusteena tulisi olla pelkästään viestintäteknologiaan liittyvät komponentit.

– Toivomme Daimlerin hyväksyvän velvoitteensa ja hankkivansa lisenssit reiluin ehdoin, Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Jenni Lukander kertoi.

Daimler on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat