Mainos

Nokia vähentää 1400 - Paikkakuntia ei vielä kerrota

Nokia kertoo yt-neuvottelujen olevan loppusuoralla, mutta paikkakuntakohtaisia vaikutuksia ei kuitenkaan vielä julkisteta.

Ensimmäiset neuvottelut, jotka koskivat muun muassa Symbian- ja Meego-tuotekehitystä sekä Mobile Phonesia, on nyt saatu päätökseen. Osassa Nokian organisaatiota Suomessa neuvottelut ovat vielä kesken tai vasta alkamassa.

Kokonaisvähennystarve Suomessa on aiemmin ilmoitetun mukaisesti 1 400 työpaikkaa. Yt-neuvotteluissa on käsitelty vähennysten perusteita, aikataulua ja niitä tukitoimia, joita Nokia tarjoaa henkilöille, joiden tehtävät ovat loppumassa.

Tavoitteena on, että nyt päätettyjen neuvottelujen piirissä olevat työntekijät saavat tiedon nykyisen tehtävänsä jatkumisesta tai päättymisestä heinäkuun alkuun mennessä.

- Tässä vaiheessa emme voi kommentoida paikkakuntakohtaisia vaikutuksia Suomessa, sillä prosessi on vielä monilta osin kesken, sanoo Nokian Suomen henkilöstöjohtaja Ville Valtonen.

- Meillä on Nokiassa useita tiimejä, joissa tarvitaan lisää ihmisiä, ja näiden resurssointi on vielä meneillään.

Vähennykset toteutetaan vaiheittain vuoden 2012 loppuun mennessä, ja niiden aikataulu vaihtelee organisaatioittain. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus halutessaan pysyä Nokian palkkalistoilla vuoden 2011 loppuun asti, vaikka tehtävät sitä ennen loppuisivatkin.

Nokia tukee irtisanomisuhan alla olevien työllistymistä usein eri keinoin, kuten avustamalla uusien työpaikkojen ja koulutusmahdollisuuksien löytämisessä, tukemalla yrittäjyyttä ja tarjoamalla taloudellista tukea.

- Työntekijämme ovat hyvin kiinnostuneita esimerkiksi uudelleenkoulutusmahdollisuuksista ja yrittäjyydestä. Teemme myös tiiviistä yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa ja uskomme, että meillä on hyvät mahdollisuudet tarjota uusia ura- ja työllistymismahdollisuuksia työntekijöillemme," sanoo Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.