Nokia solmi tärkeän patenttisopimuksen – älypuhelinvalmistaja Oppo alkaa maksaa lisenssimaksuja

Nokia on kertonut allekirjoittaneensa monivuotisen patenttien lisensointisopimuksen kiinalaisen älypuhelinvalmistajan Oppon kanssa.

Oppo lukeutuu maailman suurimpien älypuhelinvalmistajien joukkoon ja on tärkeä lisä Nokialle sen patenttien lisensoinnissa älypuhelimiin.

Nokian mukaan Oppo tulee suorittamaan maksuja Nokialle monivuotisen lisensointiajanjakson ajan.

”Oppo on yksi johtavia toimijoita älypuhelinalalla ja olemme tyytyväisiä toivottamaan heidät tervetulleeksi Nokialta lisensoijaksi”, kommentoi Nokian lakiasiainjohtaja ja Nokia Technologies -yksikön johtaja Maria Varsellona. ”Tämä sopimus vahvistaa edelleen maailmanlaajuista lisensointiohjelmaamme.”

Nokia tai Oppo eivät kerro sopimuksen tarkempia yksityiskohtia.

Aiemmin Nokia on kiinalaisista älypuhelinvalmistajista päässyt patenttien lisensoinnista sopimukseen Xiaomin kanssa kesällä 2017 ja sekä Huawein kanssa loppuvuodesta 2017. Myös esimerkiksi Applella ja Samsungilla on voimassa olevat sopimukset patenttien lisensoinnista Nokian kanssa. Uuden Oppo-sopimuksen lähes kaikki merkittävimmät älypuhelinvalmistajat lisensoivat patentteja Nokialta ja maksavat siitä sille.

Nokia on ohjeistanut Technologies-yksikön lisensointiliikevaihdolle 10 prosentin vuotuista kasvua vuoteen 2020 asti. Tämä tarkoittaisi toistuvan liikevaihdon kasvua noin 1,3 miljardista viime vuonna yli 1,7 miljardiin euroon vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja