Mainos

Nokia menetti markkinaosuuttaan

Nokia menetti alkuvuonna hieman matkapuhelimien markkinaosuuttaan viime vuodesta, ilmenee markkinatutkimuslaitos Gartner Dataquestin tuoreista tiedoista.

Nokian markkinaosuus vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 35 prosenttia. Koko viime vuonna Gartner laski Nokian markkinaosuudeksi 35,8 prosenttia. Vuoden viimeisellä neljänneksellä osuus oli 36,2 prosenttia.
Ainoana kärkikolmikosta osuuttaan on lisännyt eteläkorealainen Samsung. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä se myi 10,5 prosenttia maailman matkapuhelimista. Viime vuonna sen osuus oli 9,3 prosenttia. Osuus oli sama myös viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Amerikkalaisen Motorolan osuus oli nyt 14,7 prosenttia, kun viime vuonna se ylsi 15,3 prosenttiin. Viime vuoden lopun myynnistä se lohkaisi 16,9 prosenttia.

Gartner Dataquestin mukaan maailmassa myytiin tammi-maaliskuussa 113 miljoonaa matkapuhelinta. Yhtiö laskee mukaan vain kuluttajille myydyt kännykät. Viime vuoden alusta kännykkämyynti lisääntyi hieman päälle 18 prosenttia.

Gartnerin näkemyksen mukaan Nokialla on tänä vuonna hyvissä asemissa kasvattamaan myyntiään tänä vuonna. Sitä selitetään värinäytöillä sekä musiikki- ja kamerapuhelimilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.