Nokia-pomo paluusta puhelimiin: "Sen täytyy tuntua Nokialta"

Nokian toiminta on muuttunut paljon viime vuosien aikana. Yhtiöllä on jo monia menestyviä lankoja hallussaan, mutta tästä huolimatta tutun toimijan mahdollinen paluu puhelinmarkkinoille kiinnostaa kansaa. Nyt Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri on tarjonnut vilauksen yhtiön tulevista suunnitelmista.

Puhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokia-kokonaisuus on kokenut monia muutoksia. Yhtiö muun muassa myi HERE-karttaosastonsa ja osti Alcatel-Lucentin, nousten näin verkkolaitevalmistajien kärkipeluriksi. Nokia onkin aktiivinen toimija uuden 5G-standardin kehityksessä.

Taustalla on kuitenkin jatkuvasti kytenyt mahdollisuus paluusta puhelinmarkkinoille. Nokia myönsi viime kesänä, että kumppani älypuhelinkehitykseen on haussa. Yhtiö ei haikaile valtavaa toimitusketjuaan takaisin, vaan haluaisi sen sijaan toimia suunnittelijana ja antaa jonkun muun huolehtia laitteen kokoamisesta ja kauppaamisesta.

Rajeev Suri on tarkentanut Nokian näkökantaa Barcelonassa Re/coden haastattelussa. Vaikka valmistukseen kaivataan kumppania, Nokia ei halua ainoastaan laittaa logoaan jonkun muun puhelimeen.

– Sen pitää tuntua Nokialta, Suri selittää.

Sopivaa matkapuhelinkumppania ei kuitenkaan ole toistaiseksi löytynyt.

– Meillä ei ole kiire minnekään, Suri toteaa.

Nokian paluu puhelimiin on siis edelleen hyvin mahdollinen, mutta yhtiö ei aio kiirehtiä. Oikean yhteistyökumppanin löytäminen on kaikki kaikessa.

Lue myös:

    Uusimmat