Mainos

Nokia 29. arvokkain pörssiyhtiö

Nokian osakkeiden pörssikurssin ilmiömäinen nousu on nostanut yhtiön pörssiarvon yhdeksi maailman korkeimmista.

Berliinin elektroniikkamessut 1999

Nokia oli amerikkalaisen Wall Street Journalin tekemän vertailun mukaan kesäkuun lopussa maailman 29:nneksi arvokkain yhtiö pörssiarvolla mitattuna. Nokian kapitalisaatio oli tuolloin 106,7 miljardia dollaria. Maailman kalleimmaksi arvostettu yhtiö on ohjelmistojätti Microsoft, jonka pörssiarvo oli kesäkuun lopussa 460,3 miljardia dollaria.

Toiseksi kallein yritys oli General Electric, jonka pörssiarvo oli 370,7 miljardia dollaria. Kolmanneksi arvokkain oli IBM, jonka osakkeista olisi pitänyt maksaa 233,8 miljardia dollaria. Nokia nousi nyt ensimmäisen kerran WSJ:n vuotuisen sadan pörssiarvoltaan suurimman yrityksen listalle. Nokian pörssikurssin nousuvauhdista kertoo, että yhtiö harppasi suoraan maailman kalleimpien yritysten kärkikolmannekseen. Nokiaa halvemmalla olisi pystynyt ostamaan esimerkiksi koko Hewlett-Packardin tai Daimler-Chryslerin osakekannan.

Nokian hinnalla sai molemmat kilpailijat

Nokian suurimpien kilpailijoiden Ericssonin ja Motorolan yhteenlaskettu pörssiarvo oli vertailupäivänä vain hieman suurempi kuin Nokian pörssiarvo. Ericsson oli pörssiarvoltaan maailman 74:s ja Motorola 77. suurin yritys. Niiden pörssiarvot olivat kesäkuun lopussa 57,4 miljardia dollaria ja 56,9 miljardia dollaria. Sadan kalleimman yrityksen listalla on runsaasti informaatioteknologia- ja teleyrityksiä. Niiden osakkeet on yleensä arvostettu markkinoilla selvästi korkeammalle kuin perinteisten teollisuus- tai rahoitusyritysten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.