Mainos

No, tuleeko se Timeline vai ei? - Facebook-huhumylly käy taas

Facebookin kohuttu Timeline-uudistus ilmestyy vihdoin kaikille käyttäjille – vai ilmestyykö sittenkään?

Useissa alan medioissa viitattiin käänteen tapahtuvan 19. lokakuuta, vaikka Facebook ei ollut itse ilmoittanut asiasta yksiselitteisesti.

Sen sijaan monen uutisen lähteenä oli The Next Web -uutissivuston artikkeli, joka pohjautui FB-sovelluskehittäjän saamaan yksittäiseen ilmoitukseen. Siinä sanottiin, että "-- sinun aikajanasi ilmestyy 19. lokakuuta 2011."

Timeline-uudistus on viivästynyt, koska Facebookilla on käynnissä tavaramerkkikiista Timelines-nimistä yhtiötä vastaan. Facebook ilmoittaa omilla sivuillaan, että "aikajana on tulossa pian".

Miksi tästä on vauhkoonnuttu taas kerran – ja häilyvän tiedon varassa?

Se toisenlainen huhumylly

Verkko- ja tietotekniikkauutiset ovat täynnä huhuja ja herkullisia tiedonjyviä.

Ilmiö on tuttu etenkin Applen faneille, jotka seuraavat yhtiön tuotteisiin liittyvää spekulaatiota hyvissä ajoin ennen tuotejulkistuksia. Pelkästään valistuneisiin arvauksiin perustuvia konseptivideoita ahmitaan toiveikkaina tulevien älypuhelimien ja tietokoneiden ominaisuuksista.

Facebook-huhumylly ei herätä ihan samanlaista positiivista innokkuutta. Yhteisöpalvelu on tullut tutuksi uudistuksista, jotka oletusarvoisesti heikentävät käyttäjiensä yksityisyyttä.

Vaikka Facebook onkin parantanut viestintäänsä, jopa edistyneillä käyttäjillä on ollut vaikeuksia pysyä muutosten perässä.

Samaan aikaan sekä perinteiset tiedotusvälineet että blogit ovat ottaneet velvollisuudekseen pitää FB-käyttäjät hereillä. Facebookilla itsellään ei ole herättelyyn nykyistä suurempaa tarvetta, koska käyttäjät eivät ole maksavia asiakkaita, toisin kuin yhteisöpalvelun mainostajat.

Kun odotus loppuu...

Leikitään ajatuksella, että Facebook olisi ajanut Timeline-uudistuksen kertarysäyksellä.

Tällainen shokkihoito olisi herättänyt käyttäjät yhä enemmän miettimään yhdessä sitä, vastaako palvelu enää riittävän hyvin heidän tarpeisiinsa. Joukkopaon mahdollisuus olisi suurempi, kun ihmiset tuskailisivat samaan aikaan digitaalisten muistojensa näkyvyyttä ja tulevaisuutta.

Mutta nyt ajatukseen totutellaan hiljalleen.

Kun aikajanat vihdoin tulevat, uudistuksen ominaisuudet kerrataan ja mahdolliset tietosuojaongelmat noteerataan. Palvelussa kehittäjäoikeudet hankkineet käyttäjät ovat totutelleet uudistukseen jo parin viikon ajan ja opastavat kavereitaan asiantuntemuksella.

Heistä monet ovatkin jo huomanneet jakavansa jotain tietämättään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.