Suomalaislupaus hiihti taas kultaa!

Niko Anttola on hiihtänyt toisen mestaruutensa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Sotkamossa. Eilen Anttola oli ylivoimainen ykkönen poikien vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä ja tänään heltisi voitto perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometriltä.

Visa Ski Team Kemiä edustava Anttola on odotettu hallitsija Vuokatin laduilla, sillä helmikuussa hän voitti alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä Norjassa. Vuokatissa hiihtolukiota käyvä Anttola debytoi myös maailmancupissa helmikuun lopussa Salpausselällä.

Tiistaina Anttola kukisti 7,5 kilometrillä Tshekin Jiri Tuzin 10,6 sekunnilla. Ruotsin Elias Danielsson oli kolmas 15,4 sekunnin erolla Anttolaan. Suomalaisista Niilo Mäkinen oli 15:s, Ike Melnits 16:s ja Eemil Juntunen 28:s.

Tyttöjen viidellä kilometrillä Elsa Torvinen hiihti parhaana suomalaisena yhdeksänneksi. Hän hävisi kisan voittaneelle Italian Iris Pinterille 46,3 sekuntia. Italialaiset hiihtivät kaksi mitalia, sillä Nadine Laurent oli kolmas. Hopealle ylsi Ruotsin Lisa Eriksson.

Suomalaisista Fanny Kukonlehto oli 18:s, Sanni Räisänen 28:s ja Eevi-Inkeri Tossavainen 40:s.

Pujottelusta tuli suomalaisjuhla

Alppihiihdon poikien pujottelussa suomalaisilla oli erinomainen päivä, sillä Erik Saravuo voitti kultaa ja Jesperi Kemppainen pronssia. Mitalitaistelu oli tiukka, sillä Helsinki Ski Clubia edustava Saravuo kukisti kahden laskun yhteisajoissa Norjan Johs Bråthen Herlandin kahdella sekunnin sadasosalla. Kemppainen jäi voitosta 11 sadasosaa.

Kasper Niemi ja Eduard Hallberg keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella. Tyttöjen pujottelu on kesken.

Suomalaisia kilpailee tänään myös ampumahiihdossa, lumilautailussa ja yhdistetyssä.